2013 m. liepos 24 d., trečiadienis

Atostogos Venspilyje 2013m

  Venspily atradome jau labai seniai, dar 2006m. kai dar su vyru nebuvome vedę ir keliavome Baltijos jūros pakrante, aplankant vis kitą miestą.  Nuostabaus grožio miesteliukas, su puikiomis gėlių skulptūromis ir puikia oaze vaikams ir nuostabiomis karvėmis.

Gimus dukrytėms kur keliauti tost prie jūros jau buvo aiškus. :)
Šiemet keliaujant link jūros nusprendėme pakeliuj aplankyti Tevetės parką. Tai nuostabi vieta, čia galima sutikti ne tik nykštukų medinukų, bet ir gyvų jų personažų, palandžioti po jų namelius. Sutikti ne vieną pasakų personažą. Aplankyti "raganų mišką". Paplaukioti "Gulbių ežere". Geriausiai tam skirti bent 3 val. Deja su savo "papildomais stabžiais" viso parko neapėjome, o ir laiko paplaukioti ežere pritrūkome. Tad tikrai dar čia sugrįšime.




Pasivaikščioję ir prisikvėpavę grynu pušyno oru, keliavome link Jaunmoku pils. Ten pernakvojome, aplankėme pilį, apsivaikščiojom po nuostabų parką.





Tik jei sugalvosite pavakarieniaut pilies restorane, žinokite, kad jis dirba tik iki 18 val. Atvykome su mintimi, kad pavakarieniausime, o likome it musę kandę, gerai, kad turėjome primusą ir puodą, kambaryje išsivirėm dribsnių košės :)
Susikrovus mantą ir pajudėjus nuo pilies, prasitariau vyrui, kad norėčiau keliaut pajūriu iki Kolka rags. Atsakymas: Jei nori, tai reikia :) Smagu važiuojant matyt jūrą.

 Kolka – šiauriausias Latvijos kaimelis, esantis Kolkos iškyšulyje, kur Rygos įlanka susilieja su atvira Baltijos jūra.

 Pasivaikščioję pajūriu. Pajudėjome link Ventspilio. Kelias pajūriu čia jau visai nebeįdomus, važiuoji mišku, mašinų beveik nėra.
 Ventspilį pasiekėme jau vakarėjant. Po kelionės kritome į lovas ir miegojome lyg kūdikiai, net Saulužė kėlėsi tik kartą valgyt :)
 Rytais papusryčiavę keliaudavome prie jūros. Saulė, jūra ir smėlis. Puiki kompanija. Maudėmės, kas tik braidė ir gaudė bangas, statėme smėlio pilis.


Neaplenkėme ir vaikų žaidimo aikštelių.


Vaikų parkuose esančios sūpynės nieko nekainuoja. Milda įbėgus niekaip negalėjo pasirinkt kur pirmiau nori lipt ir klausė: o čia galima, o čia galima :)
Yra ir mokamų pramogų "Nuotykių parke" Milda išsirinko pasivažinėjimą elektomobiliu (už 15min sumokėjome 5lt, kitos pramogos kainuoja pan. pvz.: 30 min ant pripučiamo batuto irgi 5lt)
Gavom ir ne tik gero oro, buvo ir labai vėjuota bei vieną dieną lijo. Tai pasivaikščiojom po muziejų ir pasivažinėjom siauruku.


Bei sudalyvavome "Venspilio jūros šventėje"


Praūžus šventėj ir mes krovėmės lagaminus ir išvykome namolio.
Mes tikrai dar čia sugrįšime ne kartą ;)


Gyvenome : bute prie vaikų miestelio ir mazais naminš. Mažame namelyje patiko labiau, nes ten yra savas kiemas, kur vaikai gali žaist kol gamini valgyti. 

P.s. visiems turintiems vaikų labai rekomenduoju apsilankyt 

2013 m. liepos 23 d., antradienis

Bulvės įdarytos faršu

  Gamint gaminu tik va įrašams laiko nelabai randu. Atostogos, atostogos, atostogos, o dar gi Saulė pradeda norėti eiti, tai ir vaikštom už rankos po namus.  Dar prieš atostogas gamintas patiekalas, labai patiko Mildai.

Reikės ( 2 suaugusiems ir 1 vaikui ):
  •  6 didesnių bulvių;
  • 300 g faršo;
  • mažo svogūno;
  • kelios česnako sklitelės;
  • kiaušinis;
  • druska, pipirai;
  • 50g fermentinio sūrio;
  • šviežių krapų.
 Į faršą sudėkite smulkiai pjaustytą svogūną, sutrintas česnako skilteles, įmuškite kiaušinį. Pagardinkite druska ir pipirais. Gerai išmaišykite viską. Bulvės vidų išskobkite, padarykite lyg laivelius. Įdarykite faršu. Fermentinį sūrį sutarkuokite sumaišykite su smulkintais krapais. Uždėkite ant faršo ir šaukite į įkaitintą iki 170°C orkaitę, kepkite apie 35-45 min. Patiekite su salotomis.
Skanaus :)

2013 m. birželio 13 d., ketvirtadienis

Avižiniai sausainiai su baltu šokoladu ir spanguolėmis

 Su dukyte bandėm dalyvaut konkurse kurį paskelbė forellesreceptai.lt, tačiau per visas ligas pavėlavome išsiųst receptą.

Reikės:
  •  2/3 stikl. kamb. temp. sviesto;
  •  2/3 stikl. rudojo cukraus;
  •  2 dideli kiaušiniai;
  •  1 1/2 stikl. avižinių dribsnių;
  •  1 1/2 stikl. miltų;
  •  1 a.š. sodos;
  •  1/2 a.š. druskos;
  •  100 g džiovintų "Arimex" spanguolių;
  •  2/3 balto šokolado (sutrupinto į mažus gabalėlius).

 Mikseriu iki purumo išsukti sviestą su cukrumi. Po vieną sumušti kiaušinius ir gerai išmaišyti. Miltus, avižinius dribsnius, sodą ir druską sumaišyti. Po truputį berti sausus produktus į sviestą ir gerai išmaišyti. Sudėkite džiovintų spanguolių ir baltojo šokolado gabaliukus. Viską gerai išmaišykite.
kepkite iki 180°C  įkaitintoje orkaitėje apie 20 min arba kol gražiai pagels.

2013 m. gegužės 27 d., pirmadienis

''Borjomi" vakarėlis gruzinų restorane "Tifilisi Dukani"

   Jau antrus metus dalyvavau "Borjomi" mineralinio vandens rengiamoje vakarienėje. Šis susitikimas su tinklaraštininkais šį kart vyko "Tifilisi Dukani" restorane.
   "Tifilisi Dukani" restoranas yra suskirstytas į dvi erdves: restoranas vyninė, kurioje yra didžiausia gruziniškų vynų parduotuvė baltijos šalyse, ir greito aptarnavimo restoranas, kurio specializacija - chačapuri it chinkali.
   Dėl savo panelyčių ligų, pavėlavau, na bet kaip sakė restorano šeimininkas praleidau tik pačią neįdomiausią dalį.
   Tuoj buvo pasiūlyta pasivaišinti taure balto ar raudono vyno, ar "Borjomi" mineraliniu vandeniu, bei paskanauti užkandžių.



Tie špinatų rutuliukai buvo nerealūs. Tik nežinau kaip vadinasi :(

Beplepant su kitais blog'eriais ir užkandžiaujant buvome pakviesti stebėti virtuvės šefo pamokėlės.
Kaip paruošti chačiapurį (šį kart mėsišką variantą) ir įdomiai patiektus vėrinukus, nes jie buvo susukti į skrandžio plėvę ( taip taip jūs gerai perskaitėt, aš gerai parašiau, o kas keisčiausia, tai šios egzotikos galima įsigyt Halės turgavėtėje).


 Štai taip paruoštą mėsytę susuko į plėvę ir užmovė ant iešmų.


 Taip pat įdarė chačiapurį:

 Kol laukėme kol iškeps šefo padrodyti patiekalai. Mus dar pavaišino labai įdomiu patiekalu, kaip sakė restorano šeimininkas gruzinai valgo viską :) . Šis troškinys iš plaučių, širdies ir kepenėlių.


 Štai taip atrodė iškepti mėsos vėrinukai, skrandžio plėvėje.


Ir aišku kaip gi be šašlyko, nors pilvai jau atrodė sprogs nuo maisto :)


Ir dovanos, gruziniškų prieskonių mišinys:

oi visai pamiršau, dar gi ragavome tradicinės degtinės Čiačios:
Skanu, labai skanu :)

Užsukite, paragaukite ir patys įsitikinkite kaip skanu :)

Už nuotraukas dėkoju: Beatai iš Braškių su pipirais ir Sandrai iš Little World

2013 m. gegužės 24 d., penktadienis

Keksiukai su šokolado gabalėliais

  Puikūs, purūs, greit dingo nuo stalo :)

  Reikės:
  • 100 g sviesto ar margarino;
  • 2 dideli kiaušiniai;
  • 200 g cukraus;
  • 150 ml natūralaus jogurto;
  • 275 g miltų;
  • 5 v.š pieno;
  • 175 g šokolado gabalėlių.
  Sviestą išsukite su cukrumi iki purios masės. Po vieną įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite. Supilkite jogurtą, pieną ir gerai išplakite. Miltus su kepimo milteliais kelis kart persijokite. Suberkite į mišinį ir gerai išmaišykite. Sudėkite šokolado gabalėlius ir dar kart viską permaišykite, kad šokolado gabalėliai tolygiai išsimaišytų.
Kepkite 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 30min.

Skanaus :)
Šaltinis: Saulėta virtuvė

Labai labai šokoladinis tortas



Labai labai skanus tortas, nepelnytai pamirštas aprašyti.



Tortui:

2 1/2 stikl. miltų;
2 1/2 stikl. cukraus;
1 1/4 geros nesaldžios kakavos kepiniams;
2 1/2 a.š. kepimo miltelių;
1 1/4 a.š.kepimo sodos;
1 1/4 a.š druskos;
2 dideli kiaušiniai + 1 trynys;
1 1/4 stikl. pasukų;
3/4 karšto vandens;
1/2 stikl. + 2 v.š. augalinio aliejaus;
1/2 stikl. tamsaus romo;
1 1/4 a.š. vanilės ekstrakto

Pertepimui:

4 1/2 stikl. cukraus pudros;
1/2 stikl. geros, nesaldžios kakavos kepiniams;
1/4 a.š. druskos;
350 g kreminio sūrio (kambario temp.);
3/4 stikl. sviesto (nesūdyto, kamb. temp.);
500 g kartaus šokolado (ištirpinto);
1 1/2 stikl. grietinėlės 35% rieb.

       Persijoti miltus, cukrų, kepimo miltelius, kepimo sodą, druską kelis kartus, kuo daugiau kartų persijosite tuo biskvitas bus puresnis. Į persijotus sausus produktus sudėkite likus ingredientus ir sumaišykite mikseriu iki vientisos masės. Dvi kepimo formas 26cm ištepkite sviestu ir užklokite kepimo popieriumi. Apibarstykite kakavos milteliais. Po lygiai supilkite tešlą į kepimo formas ir kepkite 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 35min. Įbeskite dantų krapštuką, jei jis sausas, biskvitas iškepęs. Atvėsinkite ant grotelių. Išimkite iš skardos, nuimkite kepimo popierių ir leiskite visiškai atvėst.
     Pertepimui:
 persijokite cukraus pudrą, kakavą ir druską. Sviestą su kreminiu sūriu išsukite iki purumo. Supilkite sausus produktus ir išmaišykite. Grietinėlę išplakite su tirpintu šokoladu. Viską sumaišykite iki vientisos masės.
     Torto surinkimas:
Biskvitus perpjaukite per pus. Ant biskvito dėkite puodelį kremo ir išlyginkite, tada vėl biskvitas, vėl kremas. Ant viršaus užbarstykite trupiniais, šonus puoškite šokolado drožlėmis arba trupiniais.

Skanaus!

Šaltinis: Martha Stewart

2013 m. gegužės 1 d., trečiadienis

Udon makaronai su vištiena


            Šį kart bandysiu vienu šūviu du zuikius nušauti.

     Taigi balandžio mėn Dovilė iš  Bajalių šeimynos riši languota prijuostę ir tema "Makaronai''.
Mūsų šeimoje makaronai valgomi labai dažnai, dičkė prašo makaronų su sūriu arba kai paklausi kokio garnyro nori tai būna makaronai arba bulvės. Vyras labai mėgsta makaronus su faršu. O man skanu makaronai visokie, kepti, virti, ar kokio apkepo pavidale.

   O dabar apie tą antrą zuikį :)

Kelionių organizatorius Travel planet metė iššūkį maisto tinklaraštininkams ir pasiūlė kvapais ir skoniais nukeliauti į Aziją ar Lotynų Ameriką. Tad aš keliauju į Japoniją.

Japoniški makaronai noodles (udon, soba, ramen ir somen) ir su jais gaminami visokie stir-fry, ne ką populiaresni nei sushi, turbūt ne tik Japonijoje, bet ir daugelyje pasaulio šalių šiuo metu. Greitas sveikas maistas, kas gali būt geriau šiame skubančiame pasaulyje. 


Reikės:
  • pakelio udon makaronų;
  • 2 vnt vištienos krūtinėlių;
  • nedidelio brokolio; 
  • 2 morkos (supjautytos griežinėliais);
  • saujos ankštinių žirnių arba šparaginių pupelių(perpjautų per pus);
  • saujos mažų kukurūzų burbuolių (perpjautų per pus);
  • 1v.š. sezamų aliejaus;
  • 1 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 3 v.š. hoisin padažo;
  • 2 v.š. sojos padažo;
  • drusko ir pipirų.
 Vištieną supjaustykite plonomis juostelėmis. Wok keptuvėje įkatinkite aliejus, apkepinkite vištieną kol taps balta. pabarstykite druska ir pipirais. Išimkite į lėkštę.
 Į keptuvę sudėkite pjaustytas daržoves. Kai daržovės apkepa, sudėkite ten vištieną,įpilkite hoisin padažo, sojos, išmaišykite ir troškinkite 3min.
  Makaronus išvirkite kaip nurodyta. Įdėkite į keptuvę, gerai išmaišykite ir dar kelias min troškinkite.

Skanaus :)