2011 m. gegužės 4 d., trečiadienis

Šokoladinis ricotos tortas

Gaminau šį tortą sūnėno gimtadieniui. Po gimtadienio likau maloniai nustebinta ne tik visų įvertinimu, bet ir tuo, kad laimėjau J. Statkevičiaus kurtą chalatėlį. Mėgstu dalyvaut įvairiuose žaidimuose, taip ir šį kart nusipirkus "Karūnos" balto šokolado plytelę, nepatingėjau užregistruot čekį :) Taigi grįžkime prie torto :)



Reikės:
Biskvitui :
                3-4 kiaušinių
                50 gr cukraus
                1 šaukštelis kepimo miltelių
                50 gr. miltų
                50 gr. lazdyno riešutų
                1 plytelės juodojo šokolado

Kremui:
            500 ml. ricota sūrio
           100 gr. cukraus
           1 plytelė balto šokolado
           2 apelsinų
           250 ml. grietinėlės
           40 gr. želatinos
Glaistui:
           1 plytelė juodo šokolado, vaisių, uogų ar ko kito papuošimui.

Biskvitui išsukti trynius su cukrumi. Atskirai sumaišyti maltus riešutus, miltus, kepimo miltelius ir išplakti baltymus iki standžių putų. Į kiaušinių mišinį suberti persijotus miltus ir sudėti baltymus, atsargiai permaišyti iki vientisos masės. Mikrobangėje ištirpdyti sulaužytą šokoladą (galima įpilti porą šaukštų pieno, kad lengviau ištirptų) ir įmaišyti į tešlą. Viską pylti į kepimo popieriumi įtiestą torto formą irkepti įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. Iškepusį biskvitą atvėsinti ir perpjauti pusiau.

Kremui nutarkuoti apelsino žieveles, išspausti sultis. Jas pakaitinti ir jose ištirpdyti želatiną. Išplakti grietinėlę. Ricota sūrį išmaišyti mikseriu su 100 g cukraus, supilti ištirpintą baltą šokoladą bei pravėsusias sultis su želatina. Permaišyti iki vientisos masės ir įmaišyti išplaktą grietinėlę.

Torto blynus ir kremą susluoksniuoti, palikti kremo sluoksnį viršuje. Įdėti į šaldytuvą 2 valandoms sustingti.Tada ištirpinam šokolado plytelę ir ja padengiam tortą. Puošiam pagal fantaziją :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą