2011 m. lapkričio 6 d., sekmadienis

Žuvienė su lašiša ir ryžiais

            Už gerą kainą prekybos centre pagavom didžiulę lašišą. Išdarinėjau ją gan sunkiai. Dalį pasūdžiau, sumuštinukams, dalį užšaldžiau kitiems patiekalams. Na o galva, uodega ir dar šiek tiek keliavom sriubos puodan.

Reikės:
  • lašišos (galvos ir uodegos arba rinkinio sriubai);
  • saujos ryžių;
  • 2 morkos;
  • 2 lauro lapai,
  • prieskoniai (druska, kavpnieji pirpirai)
  • saujelė smulkintų krapų
  Žuvį nuplaunam ir sudedam į puodą, užpilam 2l vandens ir verdam ant mažos ugnies, pasirodžius putoms, jas nugriebiam ir sudedam prieskonius. Paverdam apie 15 min.
   Ištraukiame žuvį, sudedam kubeliais pjaustytas morkas ir ryžius. Verdam apie 15min, sudedam nupjaustytus gabalėlius žuvies į sultinį ir paverdam dar apie 5min. Pilam į lėkštes ir skanaujam.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą