2011 m. spalio 31 d., pirmadienis

Toskaniškos vištų kepenėlės

Šį karštą užkandį dariau per dukružės gimtadienio II dalį, kai suėjo seneliai, tetos ir dėdės. Greitai pasigamina ir puikus skonis.

~20 užkandėlių su duona reikės:
  • 400g vištienos kepenėlių;
  • 1 svogūnas;
  • 50g sviesto;
  • 3 skiltelės česnako;
  • 4 ančiuviai (jei mažučiai 5-6);
  • 2-3 peletrūno lapeliai;
  • 1 kuokštelis petražolių;
  • druskos, pipirų.
 Kepenėles  sukapojame smulkiai. Svogūną smulkiai supjaustome ir pakepiname išlydytame svieste, kad suminkštėtų.Kai svogūnai suminkštėja, sudedame smulkiai pjaustytus česnakus. Šalia svogūnų ir česnakų dedame ančiuvius,  nuo šilumos jie ištirps  ir nesimatys, viską pamaišome. Sudedam kapotas kepenėles ir padidinam ugnį, jei atrodo, kad sausoka dar įmetam sviesto. Vis pamaišant kepam kepenėles apie 8 min, tada suberiam smulkintus peletrūnus ir petražoles (šiek tiek palikit papuošimui), įberiam druskos, pipirų ir dar pakepam apie 3-4 min. Viskas turėtų būt iškepę.
Šiltas kepenėles dedam ant orkaitėje apskrudintos arba šviežios duonos (naudojau ciabatta) pabarstom pasiliktom petražolėm. Skanaus!

P.S kepenėlės gali išskirt nemažai vandens, jo perteklių nupilkit arba išgarinti. Svarbiausia - kepenėlių neperkept, nes bus sausos , miltingos ir kietos

Receptas iš knygos "Metai Beatos virtuvėje" psl.284

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą