2011 m. spalio 14 d., penktadienis

Žuvies troškinys Viduržemio regiono stiliumi

    Šį vakar vis gi pagaminau Eglės žuvies troškinį. Valgėm su laukiniais ryžiais.

Reikės:
  • 600g baltos žuvies filė;
  • 2 svogūnai;
  • 4 skiltelės česnako;
  • 2 pomidorai;
  • 1 skardinė konservuotų pomidorų;
  • 2 čili pipiriukai;
  • 100g juodųjų alyvuogių;
  • 1 citrina;
  • 2.v.š. alyvuogių aliejaus;
  • provanso žolelių mišinio;
  • sauja šviežio baziliko lapelių;
  • druskos, šviežiai maltų pipirų.
  Žuvį supjaustyti gabalėliais, pabastyti druska ir pipirais, bei provanso žolelėmis, išspaust citrinos sultis ir padėt į šaldytuvą 1-2 val. Uždenkit dubenį maitine plėvele, kad šaldytuvas neprisigertų žuvies kavpo.
  Keptuvėje troškintuve įkaitinkite porą šaukštų alyvuogių aliejaus, suberkite smulkiai pjaustytus svogūnus ir česnaką pjaustytą griežinėliais. Pakepinkite kol svogūnai suminkštės ir taps permatomi, sudėkite pjaustytus kubeliais pomidorus ir konservuotus pomidorus patroškinkite apie 5min. sudėkite žuvį ir troškinkite apie 15 min. bebaigiant troškint sudėkite per pusę pjaustytas alyvuoges ir smulkintą baziliką.
Skanaus!

P.S. Egluže labai labai skani buvo vakarienė, ačiukas

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą