2012 m. vasario 2 d., ketvirtadienis

Rikotos sūrio apkepas su džiovintais vaisiais

       Dar kartelį ačiū Kristinai už spausdintą variantą žurnalo 0C . Kaip puiku kai gali pavartyt, nereikia bėgiot iš kambario į virtuvę pažiūrėt ką ir kaip reikia daryt. Jau kelis receptus išvardinau, bet kadangi neturėjau fotoaparato, tai nuotraukų kitų receptų nebus. O ši nelabai kokybiška, nes fotografuota tel, taip patarė vyras, kai vėl nusiminiau, kad fotoaparatas paliktas pas uošvius.

Taigi apkepui reikės (4 porcijos):
  • 3 v.š. manų kruopų;
  • 8 v.š. pieno;
  • 2 dideli kiaušiniai;
  • 2 v.š. cukraus;
  • 400g rikotos sūrio;
  • 60-80g įvairių džiovintų vaisių (abrikosų, džiovintų spanguolių,razinų ir pan);
  • 1 a.š cukraus su tikra vanile
    Manų kruopas užpilti pienu ir palikt išbrinkti apie 15-20min. Atskirkite kiaušinio baltymus nuo trynių. Baltymus išplakite iki standžių putų su vienu šaukštu cukraus. Likusį cukrų išplakite su tryniais, rikotos sūriu, brinkytomis manų kruopomis ir cukrumi su vanile.
    Atsargiai įmaišykite baltymus, bei nuplautus ir susmulkintus džiovintus vaisius. Masę sukrėskite į sviestu pateptą kepimo indą ir kepkit iki 180 laips. įkaitintoje orkaitėje 30-40 min

3 komentarai:

  1. Nuotraukoje akį prikausto žemuogės. Atrodo ir kvapą pradėjau užuosti ir skonį pajutau. Iš kur jos tokiu metu?
    Beje, kaip apkepas patiko? Mano mažoji išrankuolė nusprendė, jog šis apkepas skaniausias be priedų, todėl dabar kepu mažose indeliuose: sau su priedais, jai - be.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Žemuogės iš šaldiklio, rinktos senolio sodyboje. Labai skanu jomis pagardint ar košę ar apkepą :)
    Patiko labai labai ir su priedais valgė.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Kristina labai džiaugiasi, kad žurnalas naudojamas pagal paskirtį :)

    AtsakytiPanaikinti