2012 m. balandžio 10 d., antradienis

Mazurek

      Ieškodama naujo recepto visada peržvelgių mielų žmogiukų rašomus tinklaraščius. Šį kart užsikabinau pyrago receptu  pas Neringą, gal dėl to, kad mano senelis lenkas, o ten tradiciškas lenkiškas pyragas kepamas Velykoms. Tai kaip neišbandyt :)



Reikės:

Pagrindui:
  • 250 g kvietinių miltų;
  • 160 g sviesto;
  • 100 g cukraus pudros;
  • 2 kiaušinių tryniai.
Pertepimui:
  •  1 skardinės virto kondensuoto pieno (rududu);
  •  200 g juodojo šokolado;
  •  120 g minkšto sviesto (70g + 50 g);
  •  apie 100 g migdolų;
  •  saujos saulėgrąžų ar kedro riešutų.
Iš tešlai skirtų produktų užminkome tešlą. Suformuojame rutuliuką ir dedame į šaldytuvą 1 val.
Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi. Tešlą iškočiojame 1cm storio ir išklojame skardą, paliekame aukštesnius kraštelius. Kepame įkaitintoje iki 190º C orkaitėje apie 15min., kol gražiai pagels.
Atvėsinti kambario temperatūroje.

Kol pagrindas vėsta, pasiruošiame pertepimą. Puodelyje rududu sumaišome su sviestu (70g) , pakaitinti ant silpnos ugnies, kol rududu susimašys su sviestu, tik neužvirinkite. Gauta mase padengiame pagrindą ir paliekame atvėsti.

Pasidarysime šokolado masę. Vandens vonelėje šokoladą ištirpiname kartu su sviestu (50g). Gauta mase padengiame pyragą.

Migdolus nuplikome karštu vandeniu, perplauname šaltu, nusausiname ir nulupame odelę.

Gautą pyragą puoškite riešutais ir saulėgrąžomis.

Recepto šaltinis:  http://www.neringa-blogas.com/kulinarija/pyragai-pyrageliai/mazurek.html

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą