2012 m. birželio 22 d., penktadienis

Burokėlių sriuba su šonkauliukais ir baravykų aromatu

Labai seniai viriau burokėlių sriubą. Šaldytuve akis badė virtas burokėlis, pagalvojau, o kodėl jo nesunaudojus sriubai.



Reikės:

  • 300g kiaulienos šonkauliukų;
  • 4-5 bulvių;
  • 2 morkos;
  • 1 a.š. maltų baravykų;
  • 2l vandens;
  • druska, pipirai, lauro lapas.
Užverdame vandenį sudedam šonkaulius, verdam apie 30min vis nugraibant putas, sudedam prieskonius (druską ir pipirus, maltus baravykus). Po pusvalandžio sudedam kubeliais pjaustytas bulves ir griežinėliais pjaustytas morkas, paverdam apie 10min, tada sudedam šiaudeliais pjaustytą virtą burokėlį, metam lauro lapą ir paverdam dar kokias 10min. Ragaujam ar ko netrūksta ir pilam į lėkštes, gardinam grietine ir šviežiais smulkintais krapais.

Skanaus!

P.s. jei virsite su nevirtais burokėliais, tai juos reiktų dėti kartu su bulvėmis.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą