2012 m. birželio 27 d., trečiadienis

Špinatų lietiniai su varškės - lašišos įdaru

  Šiuos lietinius kepiau savaitgalio pusryčiams, niam niam kokie skanūs buvo, o atskriejo jie su vėjo gūsiu iš Aušros  tinklaraščio.

P.s mano sauja mažesnė matyt nei Aušros, tai nesigavo gražios žalios spalvos.

Lietiniams reikės:
  • 2 kiaušinių;
  • 1,5 stiklinės miltų;
  • 2,5-3 stiklinės pieno;
  • žiupsnelis druskos;
  • gera sauja špinatų.
Varškės-lašišos įdarui:
  • 100 g rūkytos lašišos;
  • 200 g varškės;
  • šviežių krapų;
  • 100 ml grietinėlės;
  •  druskos ir pipirų.

Špinatus nuplauti, nusausinti ir sublenderiuoti iki košelės. Likusius lietiniams skirtus produktus suplakti iki vientisos masės (kuo skystesnė tešla, tuo skanesni lietiniai, bet juos sunkiau ir iškept ).
Sudedam špinatų masę išmaišom ir kepam lietinius.

Įdarui: susmulkiname lašišą sumaišome su varške. Išplakame grietinėlę ir sumaišome su varškę ir lašiša. Įberti smulkintų krapų, druskos, pipirų. 
Ant lietinio paskleidžiame įdarą, suvyniojame ir prieš patiekiant lengvai apkepinam ant sviesto. 
Skanaus!




P.s. mąsčiau apie padažą, bet kai iškepė lietiniai buvo ne iki padažo taip skaniai susivalgė, kad tik suvalgius prisiminiau apie padažą :)



Ačiū Aušrai už puikų receptą

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą