2012 m. spalio 15 d., pirmadienis

Šamas su daugiaryžiu ir bazilikų pesto

  Tęsiant žuvies savaitgalius. Ūkininkų turguje nusipirkau šamą, nes jau labai smalsu buvo paragaut taip visų giriamos žuvies. Pavarčius mano skaitomus tinklaraščius radau puikų receptą.

Puiki žuvis neturi žvynų, tai ją tereikia nuplaut šiltu vandeniu. Jokio dumblo kvapo.

Reikės:
  • Šamo kepsnelių;
  • druskos;
  • pipirų;
  • citrinos sulčių;
  • aliejaus kepimui;
  • 2 a.š. bazilikų pesto padažo.
Daugiaryžiui:
  • 1 v.š. aliejaus;
  • 1 v.š. + 50 g sviesto;
  • 2-3 saliero stiebai;
  • 200 g Arborio ryžių (arba kitų);
  • 100 ml balto sauso vyno;
  • 500 ml daržovių sultinio;
  •  50 g kietojo sūrio;
  • šviežiai maltų pipirų.
 Šamo didkepsnius pabarstykite druska ir pipirais, pagardinkite citrinos sultimis ir palikite marinuotis.

Paruoškite daugiaryžį (risotto). Gilioje keptuvėje įkaitinkite šaukštą sviesto ir aliejų. Sudėkite sukapotą svogūną ir salierą. Kepkite uždengę ant mažos ugnies, kol suminkštės.
Suberkite ryžius ir pakepkite kol nuskaidrės.
Supilkite vyną ir virkite ant mažos ugnies. Kai vynas susigers į ryžius po samtį pilkite daržovių sultinį, kai susigers vėl pilkite, kol ryžiai bus kreminiai.
Į išvirusį daugiaryžį įmaišykite kietąjį sūrį ir likusį sviestą, pagardinkite pipirais.

Įkaitinkite keptuvėje aliejų, sudėkite didkepsnius. Kepkite iš vienos pusės apie 7 minutes, tuomet apverskite ir baikite kepti.

Į lėkštę dėkite daugiaryžio, šamo didkepsnį ant jo pesto padažo.
Skanaus!

Šaltinis: Gėrimų ir patiekalų magija

1 komentaras: