Paštetui reikės:
- 1 raudono svogūno;
- 20 g sviesto;
- 1v. š. alyvuogių aliejaus;
- 600 g vištų kepenėlių;
- 200 ml grietinėlės (35% riebumo);
- 3 kiaušinių;
- 1/2 muskato riešuto;
- druskos geri keli žiupsniai;
- pipirų
Kepenėles nuplauname, nuvarviname ir išpjaustome gysleles, tas tokias baltas.
Kepenėles dedame į kombainą ir malame, kol pasidarys košė, tada dedame svogūnus, dar pamalame, kad ir jie susmulkėtų. Dabar, kol variklis sukasi, supilame ten grietinėlę ir įmušame kiaušinius. Tegul viskas susimaišo į vientisą masę.
Masę išpilame į dubenį, pasūdome gerai, įtarkuojame pusę muskato riešuto ir įdedame juodųjų pipirų.
Paimkite indą kuriame kepsite ir supilkite ten visą kepenėlių masę.
Kepkite 160 C įkaitintoje orkaitėje 1 val. ir 10 min.
Skanaus!
Receptas: Beatos receptai
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą