2013 m. balandžio 2 d., antradienis

Keptas paštetas

  Gal dėl to, kad nėra saulės ir gamta dar miega. Šiais metasi Velykoms nieko labai gamint nesinorėjo. Gaminau vos kelis patiekalus, tai šį paštetą ir kaip visuomet giminę džiuginau tortu. Vyniotinus padarė mama ir teta.

Paštetui reikės:
  • 1 raudono svogūno;
  • 20 g sviesto;
  • 1v. š. alyvuogių aliejaus;
  • 600 g vištų kepenėlių;
  • 200 ml grietinėlės (35% riebumo);
  • 3 kiaušinių;
  • 1/2 muskato riešuto;
  • druskos geri keli žiupsniai;
  • pipirų
  Svogūną supjaustome smulkiai ir pakepiname ant nedidelės ugnies su sviestu ir aliejumi, kad suminkštėtų.
  Kepenėles nuplauname, nuvarviname ir išpjaustome gysleles, tas tokias baltas.
Kepenėles dedame į kombainą ir malame, kol pasidarys košė, tada dedame svogūnus, dar pamalame, kad ir jie susmulkėtų. Dabar, kol variklis sukasi, supilame ten grietinėlę ir įmušame kiaušinius. Tegul viskas susimaišo į vientisą masę.
  Masę išpilame į dubenį, pasūdome gerai, įtarkuojame pusę muskato riešuto ir įdedame juodųjų pipirų.
   Paimkite indą kuriame kepsite ir supilkite ten visą kepenėlių masę.
Kepkite 160 C įkaitintoje orkaitėje 1 val. ir 10 min.

Skanaus!

Receptas: Beatos receptai

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą