Dariau pagal Aguonėlės receptą:
- 7g sausų mielių;
- 75 ml pieno;
- 1 kiaušinis;
- 250 g miltų;
- 35 g cukraus;
- žiupsnis druskos;
- 35 g kambario temp. sviesto;
Mieles ištirpinkite šiltame piene ir palikite 10 min pastovėti.
Į miltus suberti druską, cukrų, taip pat imuškite kiaušinį bei sudėkite
sviestą. Supylus mielių mišinį užminkykite vienalytę masę. Aš minkiau 10
min.
Uždenkite ir
leiskite tešlai dvigubai pakilti. Man užtruko apie gera valanda.
Iš
pakilusios tešlos sugnaibykite vienodo dydžio gabaliukus, kuriuos
atsargiai suformuokite į bandeles ir vėl uždengus leiskite pakilti ~45 min.
Aptepkite kiaušinio trynio ir pieno plakiniu ir pašauti į įkaitinta 170°C orkaitę 25 min.
Skanaus!
Kokia grazi ideja!
AtsakytiPanaikinti