2014 m. vasario 4 d., antradienis

Keptas ledų tortas

  Taip taip jūs perskaitėt teisingai. Labai skanus, saldus tortas, ledų mėgėjams ir ne tik ;)

P.S. vos spėjau nufotuografuot :)

Reikės:
  • 500g vanilinių ledų;
  • 50ml kiaušininio likerio;
  •  50ml vandens
  • 4 v.š. cukraus;
Biskvitui  :
  • 4 kiaušiniai;
  • 150g cukraus;
  • 150g miltų;
  • 1.a.š. vanilinio cukraus;
  • žiupsnis druskos
Morengas:
  • 3 kiaušinių baltymai
  • 100 g cukraus pudros;
  • žiupsnis druskos 
  
    Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros.
Kiaušinius išplakite su cukrumi, vaniliniu cukrumi, žiupsneliu druskos, iki balkšvos ir purios masės.
Suberkite persijotus miltus ir išmaišykite.
Išardomos kepimo formos (maždaug 26 cm skersmens) dugną išklokite kepimo popieriumi, suverskite plakinį, pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 20-25 minutes.
Biskvitą atvėsinkite ir supjaustykite maždaug 1 cm pločio juostelėmis.

Likerį sumaišykite su vandeniu, įberkite 4 šaukštus cukraus ir išmaišykite, kol ištirps.
Paimkite keraminį kepimo indą , jo dugną sudrėkinkite likerio mišiniu ir išklokite biskvito juostelėmis. Palikite nedidelius tarpelius nuo vienos juostelės iki kitos ir jas klokite viena kryptimi (t.y. išilgai arba skersai kepimo indo).
Biskvitą dar kartą apšlakstykite likerio mišiniu ir ant jo viršaus užtepkite storą ledų sluoksnį. Tada vėl klokite biskvito juosteles. Jei prieš tai klojote skersai kepimo indo, dabar pakeiskite kryptį ir klokite išilgai. Biskvitą sudrėkinkite likusiu likerio mišiniu, užtepkite likusius ledus ir padėkite į šaldymo kamerą maždaug 40 minučių, kad aptirpę ledai vėl sukietėtų.

  Kiaušinių baltymus išplakite su žiupsneliu druskos iki standumo. Sudėkite cukraus pudrą ir plakite kol masė taps blizgi. Šį plakinį sukrėskite į konditerinį maišelį.

Orkaitę įkaitinkite iki 200°C temperatūros. Pasirinkite kepimo ant grotelių (griliaus) režimą. Iš šaldiklio išimkite ledų tortą, jo paviršių skubiai papuoškite morengo “gėlytėmis“, pašaukite į orkaitę ir kepkite, kol morengo paviršius paruduos (vos 3-5 minutes).

Tortą galite patiekti skubiai, tokiu atveju ledai dar bus skysti ir gaivūs. O jei norite "stabilesnio" deserto (kad tirpstantys ledai nebėgtų), prieš patiekiant, tortą palaikyti (keletą valandų) šaldytuve, kad ledai susigertų į biskvitą.

Skanaus!
 
recepto šaltinis: Išbandyti receptai

1 komentaras:

  1. Kepti ledai man visada atrodo kažkas nerealaus, tikriausiai todėl net nesu jų ragavus :)

    AtsakytiPanaikinti