RICOTOS SŪRIO TORTUKAS SU VYŠNIOMIS
Biskvitui:
5-6 kiaušiniai
1 st. cukraus
150 g miltų
100 g krakmolo
4 šaukšteliai kepimo miltelių (galima ir be jų)
Eiga:
Orkaitę įkaitinti iki 180 C. Skardą iškloti kepimo popieriumi. Kepsime tris biskvito lakštus.
Kiaušinius išplakti su cukrumi iki purumo. Įberti persijotus miltus, krakmolą, kepimo miltelius. Labai atsargiai išmaišyti. Galima kepti tris atskirai, galima visą normą iš karto.
Kremui:
2 dideli indeliai grietinėlės
2 indeliai ricotos sūrio (po 250 gr.)
cukraus ir citrinos rūgšties pagal skonį
300-400 gr šaldytų vyšnių
sriubinis šaukštas želatinos
pokelis vyšnių skonio želė
Eiga:
Pasiruošti vyšnių skonio želė (tą darau iš anksto). Pilu mažiau vandens nei nurodyta ant pokelių, kad gerai sustingų. Sustingusią, supjaustau gabaliukais.
Iki standumo suplakti grietinėlę. Išplakus sudėti ricotos sūrį, dar paplakti, sudėti cukrų ir citrinos rūgštelę. Išbrinkyti, ištirpdyti ir truputį atvėsinti želatiną, supilti į kremą ir vėl viską išmaišyti. Kremą padalinti į dvi dalis.
Vieną dalį sumaišyti su želė gabaliukais.
Surinkimas:
Imti vieną biskvitą, sulaistyti sirupu, dėti tą pusę kremo, kuri be nieko, ant viršaus priberti vyšnių. Kloti biskvitą, sulaistyti, supilti likusį kremą su želė gabaliukais ir ant viršaus kloti likusį trečią biskvitą.
Biskvitui:
5-6 kiaušiniai
1 st. cukraus
150 g miltų
100 g krakmolo
4 šaukšteliai kepimo miltelių (galima ir be jų)
Eiga:
Orkaitę įkaitinti iki 180 C. Skardą iškloti kepimo popieriumi. Kepsime tris biskvito lakštus.
Kiaušinius išplakti su cukrumi iki purumo. Įberti persijotus miltus, krakmolą, kepimo miltelius. Labai atsargiai išmaišyti. Galima kepti tris atskirai, galima visą normą iš karto.
Kremui:
2 dideli indeliai grietinėlės
2 indeliai ricotos sūrio (po 250 gr.)
cukraus ir citrinos rūgšties pagal skonį
300-400 gr šaldytų vyšnių
sriubinis šaukštas želatinos
pokelis vyšnių skonio želė
Eiga:
Pasiruošti vyšnių skonio želė (tą darau iš anksto). Pilu mažiau vandens nei nurodyta ant pokelių, kad gerai sustingų. Sustingusią, supjaustau gabaliukais.
Iki standumo suplakti grietinėlę. Išplakus sudėti ricotos sūrį, dar paplakti, sudėti cukrų ir citrinos rūgštelę. Išbrinkyti, ištirpdyti ir truputį atvėsinti želatiną, supilti į kremą ir vėl viską išmaišyti. Kremą padalinti į dvi dalis.
Vieną dalį sumaišyti su želė gabaliukais.
Surinkimas:
Imti vieną biskvitą, sulaistyti sirupu, dėti tą pusę kremo, kuri be nieko, ant viršaus priberti vyšnių. Kloti biskvitą, sulaistyti, supilti likusį kremą su želė gabaliukais ir ant viršaus kloti likusį trečią biskvitą.
Šaltinis www.supermama.lt
O čia komentarai kuriuos radau:
1. Želatinos galima ir nedėti, bet vasarą, sakyčiau būtina. O žiemą niekada nededa
2. Tortas skanesnis antroj paroj, kai susistovi
3. Biskvitą galite naudoti kokį tik norit, bet šitas tiesiog tirpsta burnoje
4. Šiek tiek primena varškinį tortą, tik kremas daug "lengvesnis" ir ne toks saldus
2. Tortas skanesnis antroj paroj, kai susistovi
3. Biskvitą galite naudoti kokį tik norit, bet šitas tiesiog tirpsta burnoje
4. Šiek tiek primena varškinį tortą, tik kremas daug "lengvesnis" ir ne toks saldus
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą