2011 m. balandžio 29 d., penktadienis

Quesadilla su kumpeliu ir sūriu

Meksikietiško kilmės užkandis. Nusižiūrėtas nuo Beatos Nicholson, jos knygoj "Metai Beatos virtuvėj" ten quesadilla gaminta su peperonata. Mano vyras paprikų nevalgo. O ir kumpelio turėjau užsilikusio po Velykų. :)


Taigi įmantriai skambančiam patiekalui reikės:
  • 150-200g fermentinio sūrio
  • 8 tortilijos
  • 100g kumpelio ale "panevėžio filė"
  • pomidoras
  • šiek tiek poro
Fermentinį sūrį sutarkuojame,  porą ir pomidorą, bei kumpelį supjaustome kuo smulkiau. Keptuvę statome ant ugnies, dedam vieną tortiliją, ant jos beriam kumpelio, , pomidoro ir poro mišinio, tada užberiame sūrio saujelę. Ant viršaus dedam dar vieną tortiliją. jei turite ant tortilijų uždėkit tokio pat dydžio ar mažesnį puodą, kad viskas gražiai susispaustų ir sūris pradėtų lydytis. Pakepame kelias minutes, blynus apverčiame ir pakepam, kol apskrus kita pusė. Quesadilla iškepusi, kai sūris išsilydo ir abu blynus suklijuoja. Iškepusią supjaustom gabalėliais. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą