2012 m. liepos 22 d., sekmadienis

Šalta špinatų sriuba su feta

  Kai už lango tokie karščiai nieko nesinori tik šalto ir  gaivinančio kažko. Žurnale Virtuvė Nuo... Iki... radau puikų receptuką, kuris yra ir Mitų griovėjų knygoj "7 ingredientai"



   Reikės:
  • 1 l kefyro;
  • 400 g jaunų  špinatų lapelių;
  • 200 g fetos sūrio;
  • 3 v.š. alyvuogių aliejaus;
  • 2 v.š. cukraus;
  • druskos ir pipirų.
   Kefyrą supilkite į virtuvės kombainą, sudėkite fetos sūrį, špinatų lapelius ( kelis lapelius palikite papuošt), įberkite cukrų  ir viską išplakite iki vientisos masės. Gardinkite druska, pipirais ir  alyvuogių aliejumi. Sriubą dėkite į šaldytuvą kokiam pusvalandžiui.
  Atšalusią sriubą patiekite su keliais kubeliai fetos sūrio ir papuoškite špinatų lapeliais.

Skanaus!

1 komentaras: