2014 m. birželio 30 d., pirmadienis

Baltojo šokolado ir braškių tortas

  Šis tortas keptas mylimo vyro gimtadieniui, kuris dievina braškes. Tik nesupratau kodėl man tos išplaukė į viršų...bet skoniui įtakos tai neturėjo :)

Reikės:
Biskvitas
  • 6 kiaušiniai;
  • 3/4 stiklinės cukraus;
  • 1 a.š. vanilinio cukraus;
  • 1/4 a.š. druskos;
  • 1 ir 1/4 stiklinės miltų;
  • 1/4 stiklinės tirpinto sviesto
     
    Kremas
     
  • 400 gr. baltojo šokolado;
  • 450 gr. plakamosios grietinėlės;
  • 9 gr. Želatinos

    apie 500 gr. braškių
  Įstatykite dubenį į vandens garų vonelę ir jame plakite kiaušinius su cukrumi apie 10 min., kol gausite tirštą šviesiai geltoną masę. Persijokite miltus, sumaišykite juos su druska ir vanilinu. Berkite į kiaušinių masę ir labai atsargiai išmaišykite, kad masė nesukristų. Į ištirpintą ir atvėsintą sviestą įmaišykie kelis šaukštus tešlos, gerai išmaišykite ir pilkite viską į tešlą, vėl atsargiai išmaišykite. Jei sviestą iš karto piltume į tešlą - ji sukristų nuo sviesto sunkumo. O kai pilame jį jau išmaišytą su trupučiu tešlos - ji lieka puri.

!Šiam tortui reikėtų turėti 2 dydžių kepimo formas nuimamais kraštais - 23 ir 25 cm., nes biskvitai turi būti mažesni, nei pats torto dydis.

 Pilkite tešlą 5 kepimo poieriumi išklotas skardas ir kepkite 165 C įkaitintoje orkaitėje 25-30 min. Biskvitą atvėsinkite ir perpjaukite į 2 lakštus.


Kremo (muso) gaminimas. Želatiną užpilkite 30 ml. šalto vandens ir pastatykite brinkti. Šokoladą ištirpinkite ant vandens garų vonelės. Pakaitinkite iki karštumo 100 ml. grietinėlės, supilkite į ją išbrinkusią želatiną ir maišykite, kol ištirps (jei lieka grūdelių - perkoškite per sietelį). Supilkite karštą grietinėlę su želatina į šokoladą. Atvėsinkite iki kambario temperatūros. Likusią grietinėlę išplakiite iki standumo ir per 3 kartus atsargiai ją įmaišykite į šokolado masę.

Torto surinkimas. Didesnę formą nuimamais kraštais  išklojame maistine plėvele (ir dugną ir sieneles, nes skystas musas gali per apačią išbėgti). Dedame vieną biskvitą ant dugno. 

Braškes gerai nusausinkite, kad neuždažytų kremo, ir perpjaukite pusiau. Perpjautąją puse į sienelę jas sustatykite į tarpą tarp sienelės ir biskvito. Gerai prispauskite prie sienelės, kad nebūtų tarpo. Likusias braškes supjaustykite plonomis riekelėmis. Pusę jų išdėliokite ant pirmojo biskvito lakšto. Tuomet užpilkite pusę kremo. Dėkite ant viršaus antrą lakštą, ant jo likusias braškes, ir ant viršaus pilkite likusį kremą.

Tortą stingdyti šaldytuve ne mažiau 6 valandų. 
 
Skanaus!


Receptas ČIA

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą