2014 m. birželio 22 d., sekmadienis

Braškinis tortas "Fraisier"

  Vasara, kad ir kokia šalta bebūtų, bet kokia ji be braškių. Vyro pačios mėgstamiausios uogos. Gimtadieniui  visada prašo braškių. Gimtadienio šventę minėjom šį savaitgalį. Tai ir tortas aišku braškinis.

 Biskvitui
  • 3 kiaušiniai;
  • 100 g cukraus ;
  • 100 g miltų ;
  • 1 a. š. vanilinio cukraus;
  • ~900 g braškių.
 Kremui
  • 500 ml pieno;
  • 4 kiaušinių tryniai;
  • 80 g cukraus;
  • 1 a. š. vanilinio cukraus;
  • žiupsnelis druskos;
  • 75 g miltų;
  • 100 g sviesto ;
  • 3 a. š.želatinos;
  • 300 ml riebios grietinėlės.

Biskvitui sulaistyti
  • 6 v. š. vandens;
  • 4 v. š. cukraus;
  • 1 - 2 v. š. braškių ar aviečių likerio
Tortui papuošti
  • 250 ml trintų braškių su cukrumi;
  • 1 - 1,5 a. š. želatinos.

Biskvitui atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių. Išplakite baltymus, kol suputos. Palaipsniui plakant suberkite 50 g cukraus. Išplakite iki standumo. Trynius išplakite su likusiu cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purios baltos masės. Persijokite miltus, suberkite į trynius, dėkite 1/3 baltymų ir atsargiai išmaišytkite. Tada įmaišykite likusius baltymus. Tešlą sukrėskite į kepimo popieriumi išklotą 24 cm skersmens torto formą, kepkite iki 180° C įkaitintoje orkaitėje ~30 minučių. Iškepusį biskvitą ataušinkite ir perpjaukite į dvi dalis.
Kremui želatiną išbrinkinkite šaltame vandenyje.
Pieną užvirkite puode. Trynius, cukrų, vanilinį cukrų ir druską išplakitei iki purumo. Iš lėto įmaišykite miltus. Plona srovele įmaišykite pieną. Masę supilkite atgal į puodą ir kaitinkite ant vidutinės ugnies nuolat maišant, kol sutirštės, apie 5 minutes ( atsargiai, kad nepritrauktų prie puodo dugno). Į karštą kremą sudėkite išbrinkusią želatiną ir maišykite, kol ji visiškai ištirps. Įmaišykite kubeliais supjaustytą sviestą. Dabar kremą galima ataušinti uždengus plėvele arba tiesiog nuolat vis pamaišant, kad nesusidarytų plėvelė. Kai kremas visiškai atauš, įmaišykite iki standumo išplaktą grietinėlę.
Sirupui vandenį užvirti su cukrumi. Nukelti nuo viryklės, ataušinti ir įmaišyti likerį.
Biskvitus sulaistykite paruoštu sirupu. Vieną biskvitą apjuoskite torto formos kraštu. Braškes nuplaukite, perpjaukite pusiau ir išdėliokite ant biskvito pjūvio puse atremiant į formos kraštą. Užpilkite šiek tiek kremo ir ant viso paviršiaus išdėliokite supjaustytas braškes. Supilkite beveik visą likusį kremą (šiek tiek pasilikite užpilti ant viršutinio biskvito). Ant viršaus uždėkite antrą biskvito lakštą ir aptepkite likusiu kremu. Tortą šaldykite šaldytuve mažiausiai tris valandas, o geriausiai – per naktį.
Želatiną išbrinkinkite šaltame vandenyje. Pusę trintų braškių pakaitinkite ir jose ištirpinkite išbrinkusią želatiną. Sumaišykite su likusia tyre ir užpilkite ant sustingusio torto. Šaldyti mažiausiai 4 valandas.



Receptas : Sonatinos receptai

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą