2014 m. birželio 21 d., šeštadienis

Svogūnų laiškų ir sūrio keksas.

  Sveiki ir kodėl mūsų lietuviška vasara labiau panaši į rudenį. Kur dingo šiluma???
Tokiu oru norisi valgyt tik šiltą sotų troškinį ir sėdėt. Na o bet tačiau smagu, kad šeštadienį bent nelijo, o prie laužo nebuvau jau taip ir šalta.
O dabar apie puikų, minkštą ir išraiškingo skonio keksą. Visi kas  valgė klausė iš ko ir kaip pagamintas. Renie tau didžiausi nuopelnai už receptą ir jo paskleidimą.



Keksui reikės:
  • 3 kiaušinių;
  • 100 g alyvuogių aliejaus;
  • 100 ml pieno;
  • 200 g miltų;
  • 2 a.š. kepimo miltelių;
  • 100 g tarkuoto sūrio  “Džiugo”;
  • žiupsnelio druskos ir pipirų;
  • 100 g svogūnų laiškų;
  • 50 g rūkytos šoninės;
Kiaušinius, alyvuogių aliejų ir pieną išplakti iki vientisumo. Miltus atskirai sumaišyti su kepimo milteliais, sūriu, druska bei pipirais. Nuolat maišant juos suberti į kiaušinių tešlą ir viską išmaišyti iki vientisos konsistencijos, kuri turi būti tiršta.
Svogūnų laiškus ir šoninę susmulkinti ir įmaišyti į tešlą, kad vienodai pasiskirstytų.
Kepimo indą iškloti kepimo popieriumi ir apie 40 min. kepti iki 190 C įkaitintoje orkaitėje. Iškepusiam keksui leisti kelias minutes “pailsėti” kepimo skardoje, tada išimti ir galutinai atvėsinti. Arba valgyti karštą, tik vis tiek siūlau palaukti bent 15 min, kad keksas sutvirtėtų ir lengviau pjaustytųsi.

Receptas iš knygos "Sezoninė virtuvė"  (psl. 26)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą