2011 m. birželio 21 d., antradienis

Plekšnė su kepta citrina

Labai smalsu buvo išbandyt plekšnę.
Reikės (2 asmenims) :
  •  2 didesnių plekšnių;
  • citrinos;
  • 2 v.š. miltų;
  • žiupsnio druskos;
  • žiupsnelio pipirų;
  • svogūnų  laiškų
   Jei žuvis neišdarinėta, prapjaukite pilvą ir išvalykite vidurius. Žirklėmis nukirpkite žuvies galvą ir pelekus.
  Įpjaukite žuvies odą toje vietoje, kur uodega susijungia su kūnu. Tvirtai suimkite odą pirštais ir, prilaikant žuvį kita ranka, nutraukite odą. Apverskite žuvį ir pakartokite tą patį.
Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Ant vidutinės-aukštos ugnies įkaitinkite keptuvę ir įpilkite aliejaus. Miltuose, sumaišytuose su geru žiupsniu druskos ir pipirų, apvoliokite žuvį ir apkepkite, kol abi pusės gražiai apskrus. Sudėkite žuvis ant aliejumi pateptos skardos ir kepkite orkaitėje 3-4 minutes. Žuvis bus iškepusi kai mėsa lengvai atsiskirs nuo kaulo.
Kol žuvis kepa orkaitėje, įkaitinkite keptuvę ant vidutinės-aukštos ugnies ir įpilkite aliejaus. Supjaustykite citriną į 3-5cm storio riekelėmis ir kepkite aliejuje kol viena pusė gražiai apskrus (kitos pusės kepti nereikia).
Apibarstykite žuvį supjaustytais svogūno laiškais ir patiekite su kepta citrina. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą