2011 m. birželio 23 d., ketvirtadienis

Rūgštynių sriuba

Vasara kai pievos nusėtos valgomomis žolėmis dažnai verdu rūgštynių sriuba. Vyro brolio sodyboje prisirinkau šių lietuviškų laukinių  špinatų. Viriau sriuba.



Reikės:
  • Gabalėlio mėsos ar kaulų sultiniui
  • 3-4 bulvės
  • 2 morkos
  • Didelė sauja rūgštynių
  • 2 virti kiaušiniai
  • Krapų
  • Prieskonių (druska, pipirai, lauro lapai)
Kaip žinia aš nemėgstu sultinių iš kubelio. Taigi dedam mėsą į puodą ir verdam sultinį, pridėjus prieskonių.  Kai mėsa verda apie 30 min sudedam kubeliais pjaustytas bulves, morkas ir dar paverdam apie 10 min. Sudedam pjaustytas rūgštynes, krapus ir paverdam apie porą minučių. Pilam į lėkštes dedam grietinės ir kiaušinio ketvirtį. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą