2011 m. liepos 14 d., ketvirtadienis

Apėmė kaupimo manija arba ruošiam atsargas žiemai

       Kai miškai ir pievos pilnos gėrybių, mane apėmė kaupimo manija. Mažai valgau aš šviežių uogų, blogai oi kaip blogai. Ale va labai norisi visko pridaryt visko žiemai, kad po to ištraukus būtų ką skanaus valgyt ir prisimint vasarą.
Gal čia mane taip paveikė, kai perskaičiau kažkur internetinėse platybėse, kad laukia sunkūs metai, nes gandrai labai mėto vaikus. pagal senolius tai reiškia, kad bus sunkūs metai.
Kaime prisirinkus vyšnių ir serbentų, reikėjo su jais kažką padaryt. Dalį sudėjau į indelius ir užšaldžiau. Kažkiek suvalgėm, o iš kitos dalies labai knietėjo kažką padaryt žiemai. Pasiskolinus "Konservavimo enciklopediją" pasiklydus tarp begalės receptų, bedžiau pirštu ir štai, virėm vyšnių ir serbentų kompotą.



Reikės:

  • 1 kg vyšnių;
  • 450g raudonųjų serbentų;
  • 60% cukraus sirupo
Iš vyšnių išimam kauliukus. Serbentus perenkam, nuskinam kotelius ir švariai nuplaunam. Paruoštas vyšnių ir serbentų uogas sudedam į švarius, karštus stiklainius, užpilti karštu cukraus sirupu ir pasterizuoti verdančiame vandenyje (1l -15min, 2l- 20min ir 3l- 35min).

Iš kiekio gaunasi apie 3, 3l stiklainius

Receptas: leidykla Aktėja, "Konservavimo enciklopedija" 2003m

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą