2011 m. liepos 3 d., sekmadienis

Įdarytas baklažanas

Buvau nusipirkus baklažaną pakept ant grotelių prie mėsos, bet dėl lietaus nepavyko išsikept mėsos. Baklažanas jau prašėsi suvalgomas, tai įdariau.

  Dviems asmenims reikės:
  • baklažano;
  • 100g faršo;
  • morka;
  • pusė paprikos;
  • saliero lapkotis;
  • svogūnas;
  • kelios česnako skiltelės;
  • šaukštelis sviesto;
  • sūrio;
  • prieskonių.
   Baklažaną perpjauti per pus, išskobti vidų, paliekant šiek tiek mėsingos dalies. Pabastyt druska ir palikt 30 min. čia dėl to galimo kartumo. Nupilam susidariusi skystį ir nusausinam popieriniu rankšluoščiu. Keptuvėje ištirpinam sviestą, sudedam smulkiai pjaustytą česnaką. trumpai pakepinam, sudedam faršą, apkepam. tada dedam smulkiai pjaustytą svogūną, morką supjaustom griežinėliais, lapkotį žiedeliais, papriką plonom juostelėm. Viską dar patroškinam, pabarstom druska, pipirais ir mėgstamais prieskoniais.
Į baklažaną sudedam faršą, užklojam folija ir kepam 20 min,įkaitintoje orkaitėje 180 laips., atidengiam apibarstom tarkuotu sūriu, kišam į orkaitę kol sūris gražiai paruduos. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą