2011 m. liepos 5 d., antradienis

Tortas su vyšniomis ir maskarpone

Reikės:
  • 350g sausainių;
  • 70g sviesto;
  • 500ml maskarponės sūrio;
  • 450ml grieitinėlės 35% rieb;
  • 100g cukraus;
  • 2 pokeliai vyšnių želė;
  • 40g želatinos;
  • apie 400g vyšnių arba trešnių;
 Želatiną užpilti vandeniu ir palikt brinkt. Sausainius sumalti iki trupinių, sviestą ištirpdyti. Ant sausainių miltų užpilti tierpintą sviestą ir sumaišyti, gausis tokie šlapi trupiniai. jais išklot tortinę ir įdėt į šaldytuvą porai valandų, kad sustingtų. Želatiną ištirpinti vandens vonelėje ir palikt atvėst. grietinėlę išplakt iki standumo. Maskarponę išplakt su cukrumi. Sumaišyt grietinėlę su maskarponę, iš lėto, maža srovele supilt atvėsusią želatiną. Iš dalies trešnių išimt kauliukus. Supilt pusę kremo sudėt pusę trešnių, kurios be kauliukų ir užpilt likusiu kremu. Dėt į šaldytuvą porai valandų. Paruošti žėlę pagaal instukciją. Ant torto dėt vyšnias, užpilt pravėsusia žėle ir dėt į šaldytuvą. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą