2013 m. vasario 14 d., ketvirtadienis

Grikiniai blyneliai su persikais ir mėlynėmis ir kiti blynai

  Tęsiant Užgavėnių dieną, vakarop laukiant svečių kepėm dar kelių rūšių blynus.

Grikiniai blynai su persikais ir mėlynėmis
  • 0,5 stikl. kvietinių miltų;
  • 0,5 stikl. grikių miltų;
  • 1/2 a.š. kepimo miltelių;
  • 200 ml pieno;
  • 4 v.š. jogurto su persikais;
  • 1 kiaušinis;
  • 2 v.š. cukraus;
  • 1 v.š. aliejaus;
  • žiupsnis druskos;
  • 150 g mėlynių.
  Viename inde sumaišykite visus sausus produktus. Kitame inde kiaušinį išplakite su cukrumi ir jogurtu. Supilkite miltų mišinį, išmaišykite. Palengva pilkite pieną, kol tešla taps grietinės tirštumo. Įmaišykite aliejų. Įmaišykite mėlynes.
   Šaukštu dėkite tešlą į gerai įkaitintą aliejų. Kepkite kol kraštai pradės ruduoti, apverskite ir dar pakepkite.
P.S. jei mėlynės šaldytos, tai jas dėkite jau ant tešlos skritulėlio jau keptuvėje, taip tešla nenusidažys.

  Lietiniai su dešrelėm ir sūriu
  • 2 v.š. su kaupu kvietinių miltų;
  • 100 ml pieno;
  • 1 kiaušinis;
  • 1 a.š. cukraus;
  • žiupsnis druskos;
  • 1/2 v.š. aliejaus.
   Įdarui 4 blynam:
  •  2 dešrelės;
  • 50 g fermentinio sūrio
  Kiaušinius lengvai išplakame šluotele. Įberiame druską, cukrų irpo truputį maišant supilame miltus. Išmaišome, kad neliktų gumuliukų. Palengva supilame pieną ir maišome, kol tešla tampa vienalyte. Kuo skystesnė tešla tuo plonesni blynai. Paliekame tešlą pailsėti apie 10 min.
  Įkaitiname keptuvę, ją patepame aliejumi ir pilam tešlos, pavartom keptuve, kad tešla padengtų visą keptuvės dugną. Kai lietinio kraštai ima tamsėti, apverskite atsargiai ir dar kelias akimirkas pakepkite.
  Ant iškepusio lietinio užberkite griežinėliais pjaustytų dešrelių, ant viršaus patarkuokite fermentinio sūrio ir šiek tiek pakepinkite uždengtoje keptuvėje, kol sūris išsilydys.


  Šių lietinių receptą radau pas Viktoriją, jie nuostabūs tuo, kad nereikia svert gramas į gramą ir galima šeimyną palepinti gardžiais lietiniais, ne tik per Užgavėnes, bet ir savaitgaliais ;)

   Dar buvo ir spec draugo užsakyti bulviniai blynai, juos dariau su varškės padažu. Tešla aišku iš akies. Bulves sutarkavau tarkavimo mašina, įmušiau tris kiaušinius, padruskinau ir šiek tiek papipirinau. Viską gerai išmaišiau ir kepiau gerai įkaitintame aliejuje. Kol gražiai parudavo iš abiejų pusių.
  Varškės padažui:
  • 100 g varškės;
  • 2-3 v.š grietinės;
  • 3-4 skilt. česnako;
  • žalumynų
Česnaką smulkiai sukapoti, sumaišyti su kitais produktais ir gerai išmaišyti.

Dar buvo ir blynų tortas. Na bet ten jau nelabai kas iš jo liko, kai prisiminiau, kad nefotografuotas.
Pertepimui naudojau varškę su maskarponės sųriu ir šiek tiek curaus, bei trintas braškes su cukrumi.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą