Grikiniai blynai su persikais ir mėlynėmis
- 0,5 stikl. kvietinių miltų;
- 0,5 stikl. grikių miltų;
- 1/2 a.š. kepimo miltelių;
- 200 ml pieno;
- 4 v.š. jogurto su persikais;
- 1 kiaušinis;
- 2 v.š. cukraus;
- 1 v.š. aliejaus;
- žiupsnis druskos;
- 150 g mėlynių.
Šaukštu dėkite tešlą į gerai įkaitintą aliejų. Kepkite kol kraštai pradės ruduoti, apverskite ir dar pakepkite.
P.S. jei mėlynės šaldytos, tai jas dėkite jau ant tešlos skritulėlio jau keptuvėje, taip tešla nenusidažys.
Lietiniai su dešrelėm ir sūriu
- 2 v.š. su kaupu kvietinių miltų;
- 100 ml pieno;
- 1 kiaušinis;
- 1 a.š. cukraus;
- žiupsnis druskos;
- 1/2 v.š. aliejaus.
- 2 dešrelės;
- 50 g fermentinio sūrio
Įkaitiname keptuvę, ją patepame aliejumi ir pilam tešlos, pavartom keptuve, kad tešla padengtų visą keptuvės dugną. Kai lietinio kraštai ima tamsėti, apverskite atsargiai ir dar kelias akimirkas pakepkite.
Ant iškepusio lietinio užberkite griežinėliais pjaustytų dešrelių, ant viršaus patarkuokite fermentinio sūrio ir šiek tiek pakepinkite uždengtoje keptuvėje, kol sūris išsilydys.
Šių lietinių receptą radau pas Viktoriją, jie nuostabūs tuo, kad nereikia svert gramas į gramą ir galima šeimyną palepinti gardžiais lietiniais, ne tik per Užgavėnes, bet ir savaitgaliais ;)
Dar buvo ir spec draugo užsakyti bulviniai blynai, juos dariau su varškės padažu. Tešla aišku iš akies. Bulves sutarkavau tarkavimo mašina, įmušiau tris kiaušinius, padruskinau ir šiek tiek papipirinau. Viską gerai išmaišiau ir kepiau gerai įkaitintame aliejuje. Kol gražiai parudavo iš abiejų pusių.
Varškės padažui:
- 100 g varškės;
- 2-3 v.š grietinės;
- 3-4 skilt. česnako;
- žalumynų
Dar buvo ir blynų tortas. Na bet ten jau nelabai kas iš jo liko, kai prisiminiau, kad nefotografuotas.
Pertepimui naudojau varškę su maskarponės sųriu ir šiek tiek curaus, bei trintas braškes su cukrumi.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą