2013 m. vasario 12 d., antradienis

Moliūgų blyneliai

      Užgavėnės – žiemos pabaigos šventė. Tai didelė džiaugsmo, juoko, linksmumo, įvairiais papročiais, apeigomis, burtais apipinta diena. Tai diena, kai reikia daug ir sočiai prisivalgyti. Kai kuriuose šaltiniuose teigiama, kad reikia valgyti net 12 kartų, kad visus metus būtum sotus.
Oi kaip dičkė laukė Užgavėnių. Ji taip mėgsta blynus. Jau iš vakaro klausė: mamyte kada kepsim blynus :)
   Taigi pusryčiams kepėm: Moliūginius blynelius

  Reikės:
  • apie 0,5 kg moliūgo minkštimo;
  • 2 kiaušiniai;
  • 2-3 v.š. miltų;
  • 1/2 a.š. kepimo miltelių;
  • 1 v.š. cukraus;
  • žiupsnio druskos
  • aliejaus kepimui.
   Moliūgą sutarkuokite burokine tarka. Kiaušinius lengvai išplakite šluotele, sumaišykite su moliūgu. Suberkite miltus sumaišytus su kepimo milteliais, cukrumi ir druska, muskatu. Išmaišykite. Masė turėtų grietinės tirštumo.
   Kepkite įkaitintame aliejuje. Skanaukite su klevų sirupu ar grietine.

Skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą