2013 m. vasario 7 d., ketvirtadienis

Vištienos filė kokosų drožlių patale ir puikios bulvės

  Seniai kažkur matytas receptas, bet nepamenu kur, gal žurnale, gal knygoj, o gal pas kurį/ią bloger'ę. Jei atpažinsit kieno tai receptas, šūktelkit ;)
 
Reikės 2 asmenims:
 Kepsniui:
  • 2 vištos krūtinėlių gabalėliai;
  • sauja kokoso drožlių;
  • 1 a.š. kario;
  • 1 kiaušinis (lengvai išplaktas);
  • šlakelio alyvuogių aliejaus
 Bulvėms:
  • bulvių (kiek jums jau jų norisi);
  • druskos, pipirų;
  • mėgstamų žalumynų;
Salotoms:
  • ledkalnio salota;
  • pomidoras;
  • agurkas ;
  • alyvuogių aliejaus;
  • vyno acto
 Pirma ruoši bulves, nes jos ilgiau keps.
Įkaitinkite orkaitę iki 220˚C. Nuskustas bulves padalinkite į keturias dalis. Sudedame į plastikinį maišelį. Užberiame šiek tiek druskos ir gerai supurtome, kad druska vienodai pasiskirstytų. Užrišame. Dedam mikrobangų krosnelėn, nustatome  didžiausią galingumą ir jungiame aštuonioms minutėms. Skardą patepam aliejumi arba išklojame kepimo popieriumi. Sudedam bulves, apibarstome druska, pipirais ir prieskoninėm žolelėm. Apšlakstom aliejumi, kad maždaug kiekvienas gabalėlis jo gautų. Šauname orkaitėn 20 min, jei mėgstate labiau apskrudusias tada kepkite 25-30min.
   Pasiruoškime krūtinelę.
 Krūtinėlę pamuškite virtuviniu plaktuku, per maišelį ( taip mėsa liks sultinga). Kokoso drožles sumaišykite su kariu. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus. Krūtinėlę pamirkykite į lengvai išplaktą kiaušinį, tada į kokoso drožles ir dėkite į keptuvę. Apkepkite iš abiejų pusių kol gražiai paruduos.
  Salotoms. Salotą suplėšome kąsnio dydžio gabalėliais, pomidorą skiltelėmis, agurką pjauname pusiau ir pjaustom griežinėliais. Apšlakstome aliejumi ir vyno actu, pagardiname druska, pipirais.

Skanaus :)

Bulvių receptas rastas pas Ingą puikios, tokios, kurių recepto jau seniai ieškojau 

1 komentaras:

  1. As toki recepta issisaugojau nemeluojant pries kokius 5 metus.. iki dabar neisbandziau :D bandysiu vel atsimint kai ruosiu vistiena

    AtsakytiPanaikinti