Kepsniui:
- 2 vištos krūtinėlių gabalėliai;
- sauja kokoso drožlių;
- 1 a.š. kario;
- 1 kiaušinis (lengvai išplaktas);
- šlakelio alyvuogių aliejaus
- bulvių (kiek jums jau jų norisi);
- druskos, pipirų;
- mėgstamų žalumynų;
- ledkalnio salota;
- pomidoras;
- agurkas ;
- alyvuogių aliejaus;
- vyno acto
Įkaitinkite orkaitę iki 220˚C. Nuskustas bulves padalinkite į keturias dalis. Sudedame į plastikinį maišelį. Užberiame šiek tiek druskos ir gerai supurtome, kad druska vienodai pasiskirstytų. Užrišame. Dedam mikrobangų krosnelėn, nustatome didžiausią galingumą ir jungiame aštuonioms minutėms. Skardą patepam aliejumi arba išklojame kepimo popieriumi. Sudedam bulves, apibarstome druska, pipirais ir prieskoninėm žolelėm. Apšlakstom aliejumi, kad maždaug kiekvienas gabalėlis jo gautų. Šauname orkaitėn 20 min, jei mėgstate labiau apskrudusias tada kepkite 25-30min.
Pasiruoškime krūtinelę.
Krūtinėlę pamuškite virtuviniu plaktuku, per maišelį ( taip mėsa liks sultinga). Kokoso drožles sumaišykite su kariu. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus. Krūtinėlę pamirkykite į lengvai išplaktą kiaušinį, tada į kokoso drožles ir dėkite į keptuvę. Apkepkite iš abiejų pusių kol gražiai paruduos.
Salotoms. Salotą suplėšome kąsnio dydžio gabalėliais, pomidorą skiltelėmis, agurką pjauname pusiau ir pjaustom griežinėliais. Apšlakstome aliejumi ir vyno actu, pagardiname druska, pipirais.
Skanaus :)
Bulvių receptas rastas pas Ingą puikios, tokios, kurių recepto jau seniai ieškojau
As toki recepta issisaugojau nemeluojant pries kokius 5 metus.. iki dabar neisbandziau :D bandysiu vel atsimint kai ruosiu vistiena
AtsakytiPanaikinti