2011 m. birželio 20 d., pirmadienis

Nekeptas braškių tortas arba tai kas gavosi kaimo sąlygomis :)

   Į sodybą važiavom kaip ir sveikint vyro brolio su gimtadieniu, baliaus jokio nebuvo, bet koks gimtadienis be torto, o dar tokiam smaližiui kaip jis. :) Kepti sąlygų nebuvo, tai dariau tortą pagal šį Forelles receptuką :) gavosi  labai skaniai tik gal norėjosi daugiau kremo ir storesnio pagrindo, bet darant mažesnėj formoj manau viskas bus ok, arba padidinkit kiekį produktų :)
Štai toks mūsų tortukas gavosi :)
Reikės:
  • 150 g sausainių;
  • 50g sviesto;
  • 20g želatinos
  • 400 g varškės kremo (galima sutrinti varškės su grietinėle ar grietine iki vientisos masės, naudoti philadephia sūrį; aš naudojau kažkokį estišką varškės kremą );
  • 50 g cukraus; (prikauso nuo uogų ir kaip saldžiai norite);
  • 1 š. vanilinio cukraus;
  • 400 g braškių ar kitų uogų;
  • 50 g juodojo šokolado.
Sausainius sutrupinti, sumaišyti su tirpintu sviestu. Gerai suspaudžiant, iškloti pasiruoštą formą.
Želatiną užpilti vandeniu, palikti 10 minučių, kad išbringtų. Pašildyti vandens vonelėje, kad ištirptų.
Apie 200 g uogų sutrinti iki vientisos masės su cukrumi, įmaišyti varškės kremą, želatiną. Viską gerai išmaišyti.
Truputį masės užpilti ant pagrindo, išdėlioti likusias uogas ir užpilti likusiu kremu. Atšaldyti.
Glajui šokoladą ištirpinti specialiame inde arba garų vonelėje, užtepti ant paruošto deserto. Palaukti kol sustings.

2 komentarai:

  1. Tokiam tortui dvigubai daugiau kremo reikėtų :) Manieji buvo maži pyragėliai keliems valgytojams po gabaliuką. O su vaškės kremas labai tinkamas gamybai, aš irgi kažkokį katais nusiperku RIMI, gal ir tą patį estišką, puikiai jis tinka desertams

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū kita kart tikrai darysiu iš dvigubo kiekio :)

    AtsakytiPanaikinti