2011 m. rugsėjo 19 d., pirmadienis

Rudeninė vištienos sriuba

Reikės:

  • vištienos;
  • 2-3 bulvės;
  • 2 morkos;
  • sauja žirnelių;
  • sauja šparaginių pupelių;
  • 1 nedidelė cukinija;
  • 2 skiltelės česnako;
  • 1 svogūnas;
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus;
  • sauja petražolių;
  • druska, pipirai žirneliais, lauro lapas.
 Vištiena dedam į puodą su vandeniu ir verdam.Sudedam druską, pipirus ir lauro lapą. Šaukštą aliejaus pilam į keptuvę ir pakepinam smulkiai pjaustytą svogūną ir česnaką. Tada sudedam tarkuotas morkas ir patroškinam, kokias 5min., sudedam kubeliais pjaustytas bulves ir dar pakepinam apie 5 min.,sudedam šparagines pupelesir patroškinam kelias min. Turinį sudedam į sultinį. Supilam į keptuvę likusį šaukštą aliejaus ir jame apkepinam kubeliais pjaustytą cukinują kol pradės minkštėt. Sudedam turinį į puodą, dedam saują žirnelių ir paverdam apie 30min.Į virimo pabaig1 sudedam smulkiai pjaustytas petražoles ir pabarstom prieskoniais, jei trūksta.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą