2011 m. rugsėjo 20 d., antradienis

Vištienos apkepėlė su voveraitėmis

       Labai norėjau padaryt risoto, ale neturėjau tų spec ryžių, tai padariau taip, gavosi labai skaniai ir
nuotraukos deja nėra, nes labai greit dingo.

Reikės:
  • 2vnt vištienos krūtinėlės;
  • 700g voveraičių;
  • 5-6 didelės bulvės;
  • 1 svogūnas;
  • 2 česnako skiltelės;
  • pundelis krapų;
  • 1 v.š sviesto;
  • 1a.š. kario
  • druskos, pipirų;
  • 4 š. aliejaus kepimui;
  • 125ml grietinėlės;
  • 100g fermentinio sūrio.
 Nuskustas bulves apverdam sūdytame vandeny.
Vištieną apibarstom kariu, druska, pipirais ir palikti keletui valandų. Keptuvėje įkaitinti šaukštą aliejaus ir apkepinti vištieną. Išimti ir sudėti į dubenį.
Keptuvėje ištirpinti sviestą ir sudėti pjaustytas voveraites, patroškinti apie 10min. Svogūną kepkite atskirai, nes jis sugers skystį. Į keprtuvę sudedam vištieną, patroškinam apie 10min.
Svogūnus smulkiai supjaustyti ir pakepinti keptuvėje. Įdėti smulkiai sukapotą česnaką ir kelias min pakepti. Sudedam į voveraites su vištiena ir užpilam grietinėle, patroškinam kol grietinėlė užverda, sudedam smulkiai pjaustytus krapus.
 Orkaitę įkaitinam iki 170laipsnių.
Imam indą atsparų karsčiui, įpilam likusį aliejų, sudedam riekelėm pjaustytas bulves, ant viršaus sudedam keptuvės turinį ir patroškinam apie 20min, užbastom tarkuotu sūriu ir pakepam kol sūris išsilydis.

    Komentarų nėra:

    Rašyti komentarą