2 nedidelėm skardom:
- 150 ml šilto vandens;
- 3,5 g sausų mielių;
- 5 v.š. cukraus;
- 250 g miltų;
- 1 v.š. aliejaus;
- 15 g aguonų.
Miltus įsijokite į gilesnį dubenį su 15 g aguonų ( jei mėgstate galite berti daugiau), supilkite 4 šaukštus cukraus ir užminkykite tešlą. Dubenį pridenkite ir padėkite šiltai, kad tešla pakiltų. Pakilusią padaužykite, kad sukristų ir vėl leiskite pakilti.
Pakilusią tešlą minkykite ant miltais pabarstyto stalo, ko, ji taps elastinga ir nelips prie rankų. Iš tešlos rankomis formuokite piršto storio volelius, supjaustykite nedideliais gabaliukais ir kepkite iki 180º C įkaitintoje orkaitėje 10-15 min.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą