Reikės:
- 560 g kvietinių miltų;
- 10 g jūros druskos
- 10 g cukraus;
- 2 g sausų mielių;
- 20 g sviesto;
- 100 ml pieno;
- 200 ml šalto vandens.
Išminkytą tešlą sudėti į indą (kuriame kepsite) ir uždengus palikti kelioms valandoms.
Po to, kepimo formą su tešla įdėti į šaldytuvą ir palikti per naktį.
Ryte tešlą išimti iš šaldytuvo ir palikti atšilti kelioms valandoms. Nustebsite, kaip tešla iškils.
Tuomet orkaitę įkaitinti iki +240º C ir įdėti dubenėlį su vandeniu.
Kai orkaitė įkais, matysite iš burbuliuojančio vandens dubenėlyje, tuomet pašauti tešlą į orkaitę ir kepti 10 min. Po to išimti dubenėlį su vandeniu (nuo vandens susidarys drėgmės efektas, kuris padės susidaryti storai traškiai plutelei, tokiai, kaip vaikystėje) ir sumažinti temperatūrą iki +180 º C kepti dar 25 min. Kai iškeps, atvėsinti ir valgyti.
Recepto šaltinis: Bon appetit
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą