apie 350 ml uogienei reikės:
- 2 balti svogūnai;
- 2 raudoni svogūnai;
- 1 v.š. alyvuogių aliejaus;
- 1 kupinas v.š. tamsaus maskovado cukraus;
- 1 v.š. balto cukraus;
- 2 v.š. balzamiko acto;
- 2 v.š. raudono vyno acto;
- Šakelė čiobrelio;
- druskos
Į puodą pilkite aliejaus šaukštą ir sudėkite svogūnus, lėtai, ant nedidelės ugnies troškinkite apie valandą. (Įmeskite čiobrelio šakelę ar žiupsnelį džiovintų čiobrelių.) Svarbu, kad neprisviltų. Puodą geriau laikykite uždengtą, kad jie troškintųsi savo sultyse.
Kai svogūnai jau minkšti, visai sukepę ir net parudavę švelniai, sudėkite cukrų abiejų rūšių, actą ir tuomet jau leiskite viskam virti atidengtu dangčiu, kad perteklius drėgmės išgaruotu (apie 10 minučių) ir viskas sutirštėtų iki klampios uogienės.
Įberkite žiupsnelį druskos.
Sudedame į indelius ir sandariai uždarome.
Gaminta pagal Beatos receptą.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą