Gavom kvietimą į gimtadienį pas draugę. Paklausus ko norėtų dovanų išgirdau, kad torto. Tai tik suplojau delnais ir ieškot naujo recepto :) Šventėje buvo mažulyčių vaikų, tai reikėjo kažko tokio gan paprasto :)
Biskvitas:
3 kiaušiniai
30 gr. miltų
30 gr. krakmolo
50 gr. cukraus
1 a.š. kepimo miltelių
Kremas:
500 gr. maskarponės sūrio
400 gr. grietinėlės 36 %
200 gr. jogurto be priedų
0,5 a. š. vanilinio cukraus
160-180 gr. cukraus pudros
1 citrinos sultys
30 gr. želatinos
Biskvito kepimas.
Baltymus išplakame iki putų, tuomet beriame cukrų ir plakame iki
standumo. Tuomet po vieną įmaišome trynius. Išsukame iki vientisos
masės. Miltus sumaišome su krakmolu ir kepimo milteliais. Persijojame ir
beriame į kiaušinių masę. Labai svarbus dalykas - maišome viską viena kryptimi, tuomet tešla gaus deguonies, ir biskvitas iškeps minkštas ir porėtas. Pilame tešlą į 26 cm. torto formą, išklotą kepimo popieriumi, ir kepame 190 C 12-15 min. Iškepusį biskvitą atvėsiname.
Kremas.
Želatiną užpilame 100 ml. šalto vandens ir palaikome, kol išbrinks.
Išplakame sumaišytus jogurtą, citrinos sultis, cukraus pudrą, vaniliną
ir maskarponę. Ant silpnos ugnies ištirpiname želatiną, ir atvėsusią
supilame į jogurto/maskarponės masę. Viska išplakame. Pastatome į
šaldytuvą, kad pradėtų stingti (iki drebučių konsistencijos). Masė
stingsta labai greitai, svarbu neperlaikyti! Iki standumo išplakame
grietinėlę ir įmaišome ją į pradedančią stingti jogurtinę masę.
Į
lėkštę, kurioje patieksime tortą, dedame biskvitą. Apjuosiame jį torto
formos žiedu. Supilame kremą, ant viršaus šaukšteliu "sušiaušiame"
bangeles. Statome į šaldytuvą mažiausiai 4 val. Sustingusį tortą
papuošiame vaisiais ir truputi pabarstome cukraus pudra. Skanaus!
Tortas gavosi pasakiško skonio, net vyrai, kurie tortų nelabai mėgsta suvalgė po didelį gabalą :)
recepto šaltinis:http://aj-receptai.blogspot.lt/2010/02/maskarpones-surio-tortas.html
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą