2012 m. lapkričio 29 d., ketvirtadienis

Neroksiški roksai

     Man taip gražu, kai šeima turi savo tradicijas. Artėjant gražiausioms metų šventėms mintimis ruošiuosi kaimiškam Kūčių stalui su šienu po staltiese, tradicine silke su džiovintais grybais, keptu karpiu, kisieliumi ir žinoma aguonpieniu su kūčiukais! Bet Kūčių dar teks šiek tiek palaukti!
O savo šeimoje kuriame dažnesnes tradicijas (nors musu šeimynelė dar jauna!). Viena jų – skanėstų sekmadieniai  su dukryte vis ką nors skanaus išsikepam: pyragą, sausainių arba, štai kaip šį sekmadienį– roksus.

Apie 20 roksų:
  • 250 g kvietinių miltų;
  • 90 g sviesto;
  • 125 g cukraus pudros;
  • 95 g džiovintų vaisių;
  • 1/2 a.š. malto imbiero;
  • 1 kiaušinis;
  • 1/2 a.š. kepimo miltelių
  • 60 ml pieno.
  Įkaitinkite orkaitę iki 200 º C orkaitę. Miltus suberkite į dubenį, įdėkite kubeliais pjaustytą sviestą ir trinkite pirštais kol miltai su sviestu atrodys kaip trupiniai. Suberkite cukraus pudrą, džiovintus vaisius ir maltą imbierą.
  Kiaušinį lengvai išplakite su pienu. Supilkite į dubenį su sausais produktais. Gerai išmaišykite. Turėtumėte gauti tirštą tešlą.
  Ant kepimo popieriumi padengtos skardos dėkite apie 3 a.š. tešlos ir kepkite orkaitėje apie 25 min. arba kol gražiai pagels.

Receptas iš knygos "The essential Baking cookbook"

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą