O savo šeimoje kuriame dažnesnes tradicijas (nors musu šeimynelė dar jauna!). Viena jų – skanėstų sekmadieniai su dukryte vis ką nors skanaus išsikepam: pyragą, sausainių arba, štai kaip šį sekmadienį– roksus.
Apie 20 roksų:
- 250 g kvietinių miltų;
- 90 g sviesto;
- 125 g cukraus pudros;
- 95 g džiovintų vaisių;
- 1/2 a.š. malto imbiero;
- 1 kiaušinis;
- 1/2 a.š. kepimo miltelių
- 60 ml pieno.
Kiaušinį lengvai išplakite su pienu. Supilkite į dubenį su sausais produktais. Gerai išmaišykite. Turėtumėte gauti tirštą tešlą.
Ant kepimo popieriumi padengtos skardos dėkite apie 3 a.š. tešlos ir kepkite orkaitėje apie 25 min. arba kol gražiai pagels.
Receptas iš knygos "The essential Baking cookbook"
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą