2012 m. lapkričio 5 d., pirmadienis

Garintų baklažanų salotos

   Pupsojo baklažanas virtuvėje ant palngės, toks vienišas jau lyg ir užmirštas. Kai pirkau galvojau daryt mousaka, bet vis to laiko, o gal noro trūkumas.
   Beskaitydama Jurgos tinkalraštį radau labai viliojančias salotas, pasigaminau ir pati nustebau to puikaus skonio.



  Vienai porcijai reikės ( nors manau būtų užtekę ir dviem) :
  • nedidelio baklažano;
  • svogūno;
  • mazarelos;
  • 2-3 pomidorai;
  • česnako skiltelės;
  • daug daug baziliko;
  • sviesto kepimui;
  • druskos, pipirų.
   Baklažaną perpjaunam išilgai ir supjaustom 1-2 cm storio juostelėm ir dedam į garintuvą. Užberiam druskos ir garinam 10-15 minučių.
       Kol baklažanai garinasi, darom padažą: smulkiai supjaustom svogūną ir česnaką. Sudedam į keptuvę ir kepame, kol svogūnai šiek tiek suminkštėja. Tuomet sumetam kubeliais pjaustytus pomidorus ir dar pakepam kokias 4-5 minutes, kol pomidorai suminkštėja. Galit kepti tol, kol daržovės visai suminkštės. Man patinka dar šiek tiek neiškepusios, kad jaustųsi svogūno gabaliukai.
       Baklažanus sudedam į lėkštę, užpilam pomidorų, svogūno padažu, suplėšom mocarelą ir uždedam ant viršaus. Užbarstom šviežiai maltais pipirais ir baziliku. Daug baziliko. 
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą