2013 m. vasario 28 d., ketvirtadienis

Languotos prijuostės žadinimas arba ką valgo blogeris

  Jau seniai man knietėjo sužinoti, ką valgo kiti tinklaraštininkai. Ačiū Ingai iš Gyvenimo smulkmenų paskelbusiai tokią temą, Languotoj prijuostėj.
  O valgau aš viską kas yra valgoma. Pusryčiams dažniausiai būna sumuštinis su dideliu puoduku kavos su pienu. Savaitgalio pusryčiams kepam blynus, omletus, varškės apkepus ar verdam kokią košę. Pusryčių meniu diktuoja mano diškė. Nors paskutiniu metu, paklausta ką valgysim, atsako: rutuliukų pieno, supraskit sausų pusryčių. :)
 Pietūs. Darbo dienomis kai būnam su mažąja namie, valgau tai kas liko nuo vakarienės. O jei ne tai išsiverdu kokių dešrelių.
 Vakarienė. Dažniausiai gaminu ką nors mėsiško. Vyras grįžęs po darbo nori sočiai ir skaniai pavalgyti. Taigi mūsų vakarienė, dažniausiai prilygsta pietus. Karbonadas, mėsos troškinys. Labai dažnai būna makaronai su faršu. Dar labai pamėgom kinietiškus patiekalus. Greit ir skanu.

Wok kalakutiena su saldžiarūgščiu padažu:

  • 1/2 kalakutienos filė;
  • 500 g mėgstamų daržovių;
  • wok saldžiarūgščio padažo;
  • 1v.š. aliejaus;
  • ryžių.
   Mėsą supjaustome mažais kubeliais. Wok keptuvėje įkaitiname aliejų, sudedam mėsą ir apkepame. Sudedame daržoves ir pakepame keletą min. Supilame padažą ir dar pakepiname viską 5 min. Valgėme su ryžiais.

P.S. šaldymo kameroje turiu ir pirktinių koldūnų. Tiesa daugiau šaldytų produktų, tokių kaip cepelinai ar blyneliai nesu valgiusi. Jei gaminio galiojimas pasibaigė, bet jis dar tinkamas vartoti tai jį vartojame, nežiūrint į jo galiojimo datą.



3 komentarai:

  1. Išradingas vaikas :D Rutuliukų pienas :D O kiek gi vyresnėlei metų?
    Aš dažniausiai, jei produktas neturi kokio baisingo kvapo ir keistos spalvos, net jei galiojimo laikas ir praėjo, jį irgi vis tiek valgau. Bet... po to dvi artimiausias dienas bijau kokių nenumatytų įvykių. O ką gali žinoti... :D

    AtsakytiPanaikinti
  2. Vyresnėlei 3,5m. Nenumatytų atveju nepasitaikė, bent jau iki šiol ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Aš irgi pasižiūriu galiojimo datą, bet labiau pasitikiu savo akim ir nosim. Ir dažnai valgau tai, ko teoriškai nebereikėtų. Viskas normaliai:)

    AtsakytiPanaikinti