2013 m. kovo 1 d., penktadienis

Stirnienos troškinys

  Jau seniai šaldymo kameroj, gulėjo vakumuota stirniena. Atėjus savaitgaliui buvo nuspręsta kažką iš jos pagamint.

   Reikės:
  • 500 g strinienos kumpio;
  • 3-4 morkos;
  • 6-8 bulvės;
  • 2 salierų stiebai;
  • didelė sauja pievagrybių;
  • svogūnas;
  • 3-4 skilt. česnako;
  • žvėrienos prieskonių
  • 150 ml  balto sauso vyno;
  • 500 ml daržovių sultinio;
  • šlakelio aliejaus.
   Stirniena supjaustome nedideliais kubeliais. Mėsą apkepiname aliejuje su prieskoniais. Bulves supjaustome kubeliais,morkas ir salierus griežinėliais. Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustome. Pievagrybius padalinam į 8 dalis. Prie mėsos sudedam pjaustytas daržoves. Užpilame vynu, išmaišome, leidžiame išgaruoti alkoholiui. Uždengiame ir troškiname apie 10 min. Supilame sultinį, sumažiname ugnį iki mažiausios ir troškiname vis pamaišant apie 1val.
  Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą