2013 m. kovo 29 d., penktadienis

Upėtakis su citrininiu padažu

 Labai mėgstu kaupti visokius receptus iš žurnalų, skrajučių pavidalu. Visuomet užėjus į Rimi peržiūriu receptų stendą. Šis receptas būtent iš ten

   Reikės:
  • 8 vnt upėtakio didkepsnių;
  • 200 g majonezo
  • citrinos;
  • druskos;
  • citrinpipirių
    Žuvį pabarstykite  druska ir cirtinpipiriais ir palikite bent valandai. Majonezą sumaišykite su tarkuota citrinos žievele ir jos sultimis. Upėtakio didkepsnį dėkite ant folijos, viršų aptepkite cirtininiu majonezu ir užspauskite kraštus. Šaukite į  iki 1750C įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 20-25 min. (jei norite kad nebūtų išsiskyrusių sulčių, tuomet po 10 min, atidenkite folij1 ir kepkite dar 10-15 min.)

Kiaunė riši prijuostę languotoj prijuostėj ir domisi kaip ir kiek valgome žuvies. Mūsų šeima jos valgo mažai, labai mažai. O kai turime tai verdame žuvienę, kepam, troškinam, ar darom salotas. Nuo nuotaikos priklauso. perkam arba turguje arba parduotuvėje.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą