2013 m. kovo 21 d., ketvirtadienis

Trinta morkų sriuba su apelsinais ir imbieru

   Žiema neskuba trauktis, tai gi norisi kažko šildančio. Imbieras puikus šildantis prieskonis.

Reikia:
  • 3 didelių morkų;
  • 1 svogūno;
  • 3 skilt. česnako;
  • 1 v.š malto imbiero;
  • 50 g sviesto;
  • 4 stikl. vištienos sultinio;
  • 1 apelsinas ( 1a.š. tarkuotos žievelės ir 1/2 stikl sulčių)
 Svieste apkepkite svogūną, morkas ir česnaką. Pasūdykite ir pagal skonį pabarstykite juodųjų pipirų.Į puodą supilkite vištienos sultinį, suberkite tarkuotą apelsinų žievelę, imbierą, sudėkite apkeptą daržovių masę ir troškinkite, kol produktai suminkštės. Išvirus sriubai, ją sutrinkite elektriniu maišytuvu, supilkite apelsinų sultis. Patiekite su grietine,  ir žalumynais.

1 komentaras:

  1. Man kazkaip morkos ir apelsinai labai skaniai dera saldumynuose, neisivaizduoju sriubos skonio :) reiktu gal pabandyt nedideli kieki :D

    AtsakytiPanaikinti