Žiema neskuba trauktis, tai gi norisi kažko šildančio. Imbieras puikus šildantis prieskonis.
Reikia:
- 3 didelių morkų;
- 1 svogūno;
- 3 skilt. česnako;
- 1 v.š malto imbiero;
- 50 g sviesto;
- 4 stikl. vištienos sultinio;
- 1 apelsinas ( 1a.š. tarkuotos žievelės ir 1/2 stikl sulčių)
Svieste apkepkite svogūną, morkas ir česnaką. Pasūdykite ir
pagal skonį pabarstykite juodųjų pipirų.Į puodą supilkite vištienos
sultinį,
suberkite tarkuotą apelsinų žievelę, imbierą, sudėkite apkeptą
daržovių masę ir troškinkite, kol produktai suminkštės. Išvirus sriubai,
ją sutrinkite elektriniu maišytuvu, supilkite
apelsinų sultis. Patiekite su
grietine, ir žalumynais.
Man kazkaip morkos ir apelsinai labai skaniai dera saldumynuose, neisivaizduoju sriubos skonio :) reiktu gal pabandyt nedideli kieki :D
AtsakytiPanaikinti