2013 m. kovo 5 d., antradienis

Trinta pievagrybių sriuba

  Dalyvauju "Prieskonių karaliaus/karalienės" rinkimuose ir štai pirmoji užduotis. Patiekalas su peletrūnu. Paskaičiau, kad šis prieskonis puikiai dera su grybais. Taigi nuspręsta buvo akimirksniu gaminti trintą pievagrybių sriubą.

Reikės:
  • 1 svogūno;
  • 50 g sviesto;
  • 350 g pievagrybių;
  • 400 ml daržovių sultinio;
  • 1 v.š. peletrūno;
  • 50 ml grietinėlės;
  • druskos, šviežiai maltų pipirų;
  • saldaus varškės sūrio su peletrūnais (nebūtinai)
   Svieste pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną. Kai svogūnas taps permatomas, sudėkite gan stambiais gabalėliais pjaustytus pievagrybius. Apkepiname kol jie pradeda skrust. Supilkite daržovių sultinį, apibarstykite peletrūnu ir patroškinkite apie 15-20 min. ant mažos ugnies.Sutrinkite blenderiu, užpilkite grietinėlės ir dar pakaitinkite kelias min. Pasūdykite ir užberkite šviežiai maltų pipirų.
  
  Kai šeimyna pradėjo valgyti prisiminiau, kad turiu saldaus varškės sūrio su peletrūnu, kurį pirkom Kaziuko mugėj. supjausčiau kubeliais ir subėriau į sriubą. Buvo puiku, sūris vos pasilydė karštoj sriuboj.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą