2013 m. kovo 18 d., pirmadienis

Kepta menkė

  Prisipažinsiu žuvies mes valgom mažai, ką ten mažai, labai labai mažai. Bet kartais pabundi ryte ir žinai, kad pietums norėsi žuvies. Tada mauni į turgelį ar parduotuvę žvejoti. Kartais laimikis būna labai vykęs, o kartais vietoj žuvies parsineši kokį šmotą mėsos. Bet šį kart viskas pavyko. Išvažiuojant vyro paprašiau žuvies kokios nors.
  Gavau menkės ir lašišos rinkinį sriubai. Taigi pavarčius knygas ir paskaitinėjus blog'us apsistojau ties Neringos orkaitėje kepta menke.

Reikės:
  • 2 vnt išdarinėtų menkių;
  • 1 citrinos;
  • 2 a.š. sviesto
  • 1 pundelio petražolių;
  • 4 v.š. alyvuogių aliejaus;
  • druskos ir pipirų pagal skonį
 
Žuvį nuplaukite ir nusausinkite.
Apibarstyti druska, pipirais, išspausti 0,5 citrinos sultčių, vidų gerai įtrinkite, pridėti petražolių, 0,5 citrinos griežinėlių bei šaukštelį sviesto. Tą patį atlikti su kita menke.
Žuvis sudėkite į kepimo indą. Apšlakstyti aliejumi bei dėkite į įkaitintą iki 180°C orkaitę. Kepkite apie 20 minučių. Laikas priklauso nuo menkės dydžio, bei orkaitės.
Skanaus!

Receptas iš Neringos blog'o

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą