Kai noriu kokio naujo ir skanaus torto dažniausiai lendu recepto ar idėjų ieškoti čia: http://aj-receptai.blogspot.com. Niekada nenuvylė, viskas ir skanu. Šį kart kepiau Švelni naktis, nors gal labiau tiktų "saldi naktis", nes tortas tikrai patiks saldišiams, o va ieškantiems gaivumo, teks dar paieškoti.
- 300 ml miltų;
- 2 kiaušiniai;
- 1/2 indelio kondensuoto pieno;
- 200 ml grietinės;
- 3 v.š. kakavos;
- 2 a.š. kepimo miltelių
- 50g cukraus;
- 50 ml vandens;
- 30 ml brendžio
- 100 g juodojo šokolado;
- 200 ml riebios grietinėlės
- 150 g sviesto;
- indelis "Rududu"
Grietinėlę pakaitiname, bet neužviriname. Užpilame ja sulaužytą juodąjį šokoladą ir išmaišome, kol šokoladas ištirps. Statome į šaldytuvą, 1,5-2 h. Išėmę išplakame mikseriu, gausime šokoladine plaktą grietinėlę.
Kiaušinius su cukrumi plakkite tol, kol masė taps tiršta, kelis kartus padidėjusi ir beveik balta. Supilkite grietinę, kondensuotą pieną, atsargiai šaukštu išmaišykite. Suberkite miltus, kakavą, kepimo miltelius ir vėl labai atsargiai šaukštu išmaišykite, kad masė nesukristų. Tešlą dalinkite pusiau ir per du kartus iškepkite kepimo formoje 2 biskvitus. Kepkite 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 min.
Atvėsusius biskvitus perpjaukite pusiau.
Karamelinis kremas. Kambario temperatūros sviestą išsukite su kambario temperatūroje pabuvusiu rududu iki vientisos masės.
Sirupui. Karštame vandenyje ištirpinkite cukrų ir atvėsinkite, įpilkite brendį ir išmaišykite.
Torto surinkimas. Sulaistykite biskvitą, dėkite pusę karamelinio kremo. Dėkite kitą biskvitą, sulaistykite sirupu, dėkite visą šokoladinį kremą. Trečias biskvitas, sulaistymas ir likęs karamelinis kremas (galima truputį pasilikti užtepti ant torto viršaus).
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą