2013 m. kovo 2 d., šeštadienis

Tortas Kazimierui "Švelni naktis"

  Taip jau susiklostė mano gyvenime, kad tėčio aš neturiu. O bet tačiau turiu artimą žmogų, na gal nepasakoju jam to ką gal būt pasakočiau tėčiui, bet jaučiuosi visada mylima, o mano mažosios tai senelio anūkės. Mažoji visuomet pakalbinta apdovanoja šypsena, o jei ir verkt pradeda tai senelio pakalbinimas visuomet puikiai suveikia. Tai dar viena proga laukti pavasario, nes jis prasideda Kazimierinėmis, o kartu ir mūsų Kazimiero gimtadieniu. Puiki proga pradžiuginti mūsų "Karsoną" ne ne nestiklainėliu uogienės, o tortu.

  Kai noriu kokio naujo ir skanaus torto dažniausiai lendu recepto ar idėjų ieškoti čia: http://aj-receptai.blogspot.com. Niekada nenuvylė, viskas  ir skanu. Šį kart kepiau Švelni naktis, nors gal labiau tiktų "saldi naktis", nes tortas tikrai patiks saldišiams, o va ieškantiems gaivumo, teks dar paieškoti.


 Biskvitui:
  • 300 ml miltų;
  • 2 kiaušiniai;
  • 1/2 indelio kondensuoto pieno;
  • 200 ml  grietinės;
  • 3 v.š. kakavos;
  • 2 a.š. kepimo miltelių
Sirupui biskvitams sulieti:
  • 50g cukraus;
  • 50 ml vandens;
  • 30 ml brendžio
Šokoladiniam kremui:
  • 100 g juodojo šokolado;
  • 200 ml riebios grietinėlės
Karameliniam kremui:
  • 150 g sviesto;
  • indelis "Rududu"
    Šį tortą pradėsime kepti nuo šokoladinio kremo
    Grietinėlę pakaitiname, bet neužviriname. Užpilame ja sulaužytą juodąjį šokoladą ir išmaišome, kol šokoladas ištirps. Statome į šaldytuvą, 1,5-2 h. Išėmę išplakame mikseriu, gausime šokoladine plaktą grietinėlę.
    
     Kiaušinius su cukrumi plakkite tol, kol masė taps tiršta, kelis kartus padidėjusi ir beveik balta. Supilkite grietinę, kondensuotą pieną, atsargiai šaukštu išmaišykite. Suberkite miltus, kakavą, kepimo miltelius ir vėl labai atsargiai šaukštu išmaišykite, kad masė nesukristų. Tešlą dalinkite pusiau ir per du kartus iškepkite kepimo formoje 2 biskvitus. Kepkite 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 min.
    Atvėsusius  biskvitus perpjaukite pusiau.
   
    Karamelinis kremas. Kambario temperatūros sviestą išsukite su kambario temperatūroje pabuvusiu rududu iki vientisos masės.

   Sirupui. Karštame vandenyje ištirpinkite cukrų ir atvėsinkite, įpilkite brendį ir išmaišykite.

   Torto surinkimas. Sulaistykite biskvitą, dėkite pusę karamelinio kremo. Dėkite kitą biskvitą, sulaistykite sirupu, dėkite visą šokoladinį kremą. Trečias biskvitas, sulaistymas ir likęs karamelinis kremas (galima truputį pasilikti užtepti ant torto viršaus).

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą