2013 m. sausio 15 d., antradienis

Forminis batonas

  Kai visi Naujų metų naktį dalino pažadus sau. Aš irgi tyliai tyliai mintimis pasižadėjau: daugiau gamint iš kulinarinių knygų, bei kept daugiau ir įvairesnės duonos. Bei kas ryt nusišypsot veidrodžiui. Žinot sako, jei tą patį dalyką darai 21 dieną iš eilės, tai tampa įpročiu.
  Tai štai šiuo batonu aš kaip sakoma: "nušoviau du zuikius vienu šūviu". Gaminau naują duoną ir iš knygos. :)



Batonui reikės:
  • 20 g šviežių mielių;
  • 1 v.š. aliejaus;
  • 250 ml vandens;
  • 1 a.š. druskos;
  • 2 a.š. cukraus;
  • apie 600 ml kvietinių miltų (550D tipo);
  • margarino - formai ištept

  Aliejaus ir vandens mišinį pašildykite iki 37º C , suberkite trupintas mieles, maišykite kol mieles ištirps. Įmaišykite visus likusius produktus ir minklę sudėkite į margarinu ištept formą. Uždenkite lininiu rankšluosčiu ir palikite šiltai, kol tešla dvigubai pakils.
  Įkaitinkite orkaitę iki 200 º C. Ant žemutinių grotelių batoną kepkite 15 min., tada su visomis grotelėmis pakelkite į orkaitės vidurį ir kepkite dar 15min.
  Iškepusį batoną palikite 5min. tada išimkite batoną iš formos, suvyniokite į lininį rankšluostį ir palikite atvėsti.

Receptas iš knygos "Kasdieninė ir šventinė duona" 86 psl.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą