Tai štai šiuo batonu aš kaip sakoma: "nušoviau du zuikius vienu šūviu". Gaminau naują duoną ir iš knygos. :)
Batonui reikės:
- 20 g šviežių mielių;
- 1 v.š. aliejaus;
- 250 ml vandens;
- 1 a.š. druskos;
- 2 a.š. cukraus;
- apie 600 ml kvietinių miltų (550D tipo);
- margarino - formai ištept
Aliejaus ir vandens mišinį pašildykite iki 37º C , suberkite trupintas mieles, maišykite kol mieles ištirps. Įmaišykite visus likusius produktus ir minklę sudėkite į margarinu ištept formą. Uždenkite lininiu rankšluosčiu ir palikite šiltai, kol tešla dvigubai pakils.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 º C. Ant žemutinių grotelių batoną kepkite 15 min., tada su visomis grotelėmis pakelkite į orkaitės vidurį ir kepkite dar 15min.
Iškepusį batoną palikite 5min. tada išimkite batoną iš formos, suvyniokite į lininį rankšluostį ir palikite atvėsti.
Receptas iš knygos "Kasdieninė ir šventinė duona" 86 psl.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą