2013 m. sausio 7 d., pirmadienis

Minkšti meduoliai

  Šiuos meduolius radau pas Indrę. Puikūs, traškiu viršumi, minkštu vidumi ir akimirksniu dingstantys meduoliai. Tikrai rekomenduoju.


    Meduoliams reikės:
  • 315 g miltų;
  • 1/4 a. š. šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • 3/4 a. š. malto cinamono;
  • 1/2 a. š. maltų kvapiųjų pipirų;
  • 1/4 a. š. šviežiai malto muskato riešuto;
  • 1/4 a. š. maltų gvazdikėlių;
  • 1/4 a. š. sodos;
  • 110 g kambario temperatūros sviesto;
  • 150 g rudojo cukraus;
  • 1/4 puodelio auksaspalvio sirupo;
  • 1 didelis arba 2 maži kiaušiniai;
  • 1/2 a. š. vanilės ekstrakto.
    Viename dubenyje sumaišykite visus sausus produktus.
    Sviestą išsukite su cukrumi ir sirupu iki purumo. Įmaišykite kiaušinį ir vanilę. Maišant mikseriu nedideliu greičiu suberkite miltų mišinį ir maišykite, kol viską gerai išmaišysite.
    Tešlą kabinkite šaukštu ir miltuotomis rankomis suformuokite ~3 cm skersmens rutuliukus.
     Juos dėkite į kepimo popieriumi išklotas skardas paliekant 4 cm tarpelius. Kepkite iki 180º C įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių, kol meduoliai apskrus, o jų paviršius šiek tiek sutrūkinės. Meduolius 10 minučių ataušinkite ant grotelių.

Skanaus :)

Recepto šaltinis: gėrimų ir pateikalų magija

2 komentarai:

  1. As taip pat nusiziurejus situos meduoliukus :) tikriausiai jau kitoms Kaledoms :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Medeja nelauk kitų Kalėdų, išsikepk anksčiau ;)

    AtsakytiPanaikinti