2013 m. sausio 4 d., penktadienis

Pražiopsotas 2-asis tinklarasčio gimtadienis ir grikių keksas su kriaušėmis

  Laikas lekia šuoliais. Net nespėjau susigaudyti, o jau prabėgo treji metai, kai rašau tinkalraštį. Pradinė mintis buvo receptų saugykla, kur galėčiau rast savo  išbandytus receptus. Pradėjus rašyt, labai apsidžiaugiau, kad jį dar kažkas ir skaito. Taigi DIDELIS AČIŪ visiems, kurie skaito ar  šiaip užsuka.
  Ta proga iškepiau su dukryte JUMS grikių keksą su kriaušėmis. Tiesa sakant jau seniai svajojau jį išsikept. Apžiūrėjus šaldytuvo turinį reikėjo šiek tiek pakoreguot produktų krepšelį.

   Keksui reikės:
  • 100 g sviesto;
  • 100 g auksaspalvio sirupo;
  • 120 g grikių miltų;
  • 100 g rupių kvietinių miltų;
  • 2 a.š. kepimo miltelių;
  • 2 kiaušiniai;
  • 125 ml jogurto;
  • 50 ml pieno;
  • 3 kriaušės
   Glaistui:
  • 50 g juodojo šokolado;
  • 10 g baltojo šokolado;
  • 13 g kakavos sviesto.
   Kambario temperatūros sviestą kartu su sirupu išsukite iki purios vientisos masės. Plakant po vieną įmuškite kiaušinį ir vis plakite. Supilkite jogurtą. Atsargiai įmaišykite miltų bei kepimo miltelių mišinį. Įpilkite pieno išmaišykite. Sudėkite kubeliais pjaustytas nuluptas kriaušes, išmaišykite. Masę sukrėskite į riebalais pateptą kepimo formą ir kepkite 180 º C temperatūroje 45 minutes. Mediniu pagaliuku patikrinkite ar iškepę, pagaliukas turi būti sausas. Išėmę iš formos, atvėsinkite ant grotelių.
  Glaistui:
Vandens vonelėje juodąjį šokoladą ištirpinkite su 10 g kakavos sviesto. Baltąjį ištirpinkite su likusiu kakavos sviestu. Apliekite keksą.

Skanaus!

Originalus receptas: forellesreceptai.lt

3 komentarai:

  1. Sveikinimai su gimtadieniu! Džiugu, kad keksas patiko. Man irgi reikia pasukt galvą ką iškepus, po savaitėlės ir manasis blogas švęs gimtadienį :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Man atrodo, kad gimtadienis antrasis :) Sveikinu ;*

    AtsakytiPanaikinti