Pyrago įdarui:
- 3 dideli obuoliai;
- 1 v.š. medaus;
- 1 a.š. cinamono
- 150 g sviesto;
- 150 g rudojo cukraus;
- 1 kiaušinis;
- 50 ml pieno;
- 190 g miltų;
- 2 a.š. kepimo miltelių
- 80 g avižinių dribsnių;
- 40 g sviesto;
- 2 a.š. rudojo cukraus
Pasiruoškime įdarą: Obuolius nulupkite, supjaustykite skiltelėmis. Sudėkite į troškintuvą, sudėkite medų ir kaitinkite ant mažos ugnies, kol obuoliai pradės "kristi". Įmaišykite cinamoną ir išmaišykite. Palikite atvėsti.
Sviestą ištrinkite su cukrumi iki baltos, purios masės. Kiaušinį išplakite su pienu. Sudėkite į sviestą išmaišykite, suberkite miltus sumaišytus su kepimo milteliais.
Keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite avižinius dribsnius ir cukrų. Apkepinkite porą minučių.
Kepimo forma ( 23 cm) išklokite kepimo popieriumi. Supilkite tešlą, ant viršaus uždėkite obuolius ir užberkite avižas. Kepkite 55-60 min. Ar pyragas iškepęs patikrinkite mediniu pagaliuku, jis turi būti sausas.
Pyragą atvėsinkite ant grotelių 20 min.
Skanaus :)
Receptas iš knygos: Diana Peacock " Good Home Cooking" 207 psl.
Na tikiuos toks skanus pyragas visiem nuotaika bent pakele.
AtsakytiPanaikintiLinkiu kuo greiciau visiem paveikti :)