2013 m. sausio 19 d., šeštadienis

Obuolių pyragas traškiu viršumi

  Sergam. Liūdniausia kai serga vaikai. Jau rodos bandom kapanotis iš ligų. Vyras užsimanė obuolių pyrago, na o mes su Mildute puolėm kept. Tik va visada baigiasi panašiai, sudėjus tešlą būna liūdna, nes nėra ką maišyt.


    Pyrago įdarui:
  • 3 dideli obuoliai;
  • 1 v.š. medaus;
  • 1 a.š. cinamono
   Tešlai:
  • 150 g sviesto;
  • 150 g rudojo cukraus;
  • 1 kiaušinis;
  • 50 ml pieno;
  • 190 g miltų;
  • 2 a.š. kepimo miltelių
   Traškiam viršui:
  • 80 g avižinių dribsnių;
  • 40 g sviesto;
  • 2 a.š. rudojo cukraus
    Įkaitinkite orkaitę iki 170˚C.
    Pasiruoškime įdarą: Obuolius nulupkite, supjaustykite skiltelėmis. Sudėkite į troškintuvą, sudėkite medų ir kaitinkite ant mažos ugnies, kol obuoliai pradės "kristi". Įmaišykite cinamoną ir išmaišykite. Palikite atvėsti.
   Sviestą ištrinkite su cukrumi iki baltos, purios masės. Kiaušinį išplakite su pienu. Sudėkite į sviestą išmaišykite, suberkite miltus sumaišytus su kepimo milteliais.
   Keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite avižinius dribsnius ir cukrų. Apkepinkite porą minučių.
   Kepimo forma ( 23 cm) išklokite kepimo popieriumi. Supilkite tešlą, ant viršaus uždėkite obuolius ir užberkite avižas. Kepkite 55-60 min. Ar pyragas iškepęs patikrinkite mediniu pagaliuku, jis turi būti sausas.
   Pyragą atvėsinkite ant grotelių 20 min.
   Skanaus :)

Receptas iš knygos: Diana Peacock " Good Home Cooking" 207 psl.

1 komentaras:

  1. Na tikiuos toks skanus pyragas visiem nuotaika bent pakele.
    Linkiu kuo greiciau visiem paveikti :)

    AtsakytiPanaikinti