Įėjus į virtuvę ir pradėjus gamint, sugalvojau, kad jau kiek pabodo faršas su makaronais. Nutariau juos patiekt kitaip - keksiukų pavidalu.
Keksiukams reikės:
- 200 g maltos mėsos;
- 1 morkos;
- 1 svogūno;
- 3 skiltelės česnako;
- 1 saliero stiebo;
- 3 v.š. alyvuogių aliejaus
- 2 kiaušiniai;
- 100 g makronų;
- apie 50 g fermentinio sūrio;
- druskos, pipirų;
- sviesto formelėms ištepti;
- džiūvesėlių formelėms apibarstyti.
Išvirkite makaronus kaip nurodyta ant pakuotės sūdytame vandenyje. Nukoškite, perliekite šaltu vandeniu ir nuvarvinkite. Sumaišykite su likusiu aliejumi. Įmuškite kiaušinius, išmaišykite.
Keksiukų formą patepkite sviestu ir pabarstykite džiūvėsiais. Dėkite makaronus lyg darydami lizdelius. Dabar sudėkite faršą, ant viršaus užberkite sūrio.
Kepkite 180º C įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min.
O dabar sunkiausia dalis. Gražiai išimti iš formelių.
P.S. Išiminėjant pirmus keksiukus, galvojau, kad nepavyko. Tačiau reikėjo tik šiek tiek atsargiau juos išimt.
p.s.s. kitą kart į makaronus dar įmaišysiu sūrio, turėtų dar labiau juos "suklijuot".
As tai ziurinejau panasius keksiukus ir makaronu ir rusiu be mesos, bet neturejau ilga laika atliekamu makaronu :D
AtsakytiPanaikintiMedeja atliekamų makaronų lengva pasidaryt ;), o ir išsivirt galima šviežiai ;)
AtsakytiPanaikintiMakaronu labai retai verdu, bet galima pasidaryt atliekamu, tycia nepaskaiciuojant.. :) O specialiai keksiukam svieziai virt tai tikrai neprisiruosciau.. :D
AtsakytiPanaikinti