2013 m. sausio 16 d., trečiadienis

Keksiukai su mėtomis ir avietėmis

   Tęsiant šeimos tradiciją su dukrytę sekmadienio popietę kept ką nors saldaus. Šį kart gaminom iš blogerių knygos "Gyventi skanu". Buvom sugalvojusios kept Aušros manų kruopų pyragą, o bet tačiau pritrūkom manų kruopų. Pradėjom maišyt tešlą šiems keksiukams, apsižiūrėjom, kad neturim sviesto. Tai teko man bėgt parduotuvėn. Dukrytė liko su ašarom namie, nes kaip čia dabar mama išeina. Bandžiau sakyt, kad jei liksiu namie tai negalėsim kept keksiukų, bet nepadėjo. Teko palikt su ašaromis akyse. Parduotuvėje prigriebiau ne tik sviesto, bet ir manų kruopų, tai gi kito sekmadienio pyragas jau aiškus. :)
    O dabar apie keksiukus. Minštutėliai, purutėliai keksiukai, vietomis jaučiasi kuskusas. Šiuos keksiukus knygoje publikuoja Jurga. Šiek tiek keitėm receptūrą pagal šaldytuvo turinį :)


   Reikės:
  • 200 g miltų;
  • 60 g vidutinio stambumo kuskuso kruopų;
  • 190 g cukraus;
  • 1/2 a.š. druskos;
  • 1 kiaušinis;
  • 90 g sviesto;
  • 2 a.š. kepimo miltelių;
  • 1/4 a.š mėtų ekstrakto (dėjom 1 v.š. mėtų likerio);
  • 180 ml ožkų pieno (naudojom karvės pieną);
  • 100 g šaldytų aviečių;
  • 100 g baltojo šokolado
   Orkaitę įkaitinkite iki 205 º C. Į keksiukų formeles, sudėliokite popierines formeles.
   Dubenyje sumaišykite miltus, kuskuso kruopas, cukrų, kepimo miltelius ir druską.
   Ištirpinkite sviestą.
   Kitame dubenyje lengvai išplakite kiaušinį, supilkite mėtų ekstraktą, pieną ir atvėsusį sirupą. Gautą mišinį pilkite į sausų produktų mišinį. Viską išmaišykite. Suberkite šaldytas avietes ir smulkintą baltą šokoladą. Dar kartą viską išmaišykite.
   Tešlą dėkite į formeles, beveik iki viršaus ir kepkite 15-20 min. kol gražiai paruduos.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą