Reikės:
- 500 g jautienos kumpio;
- 2 vid. svogūnai;
- 3 skil. česnako;
- 150g džiovintų slyvų;
- 500 g jautienos ar daržovių sultinio;
- 6 vid bulvės;
- pipirų.
- 1 v.š. sviesto;
- 2 v.š. miltų;
- 1 v.š. pomidorų pastos arba 3 v.š. tiršto pomidorų padažo
- 2 v.š. alyvuogių aliejaus
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite mėsą, (jei keptuvė nedidelė tada mėsą padalinkite į dvi dalis) taip kad nebūtų mėsos gabaliukų vieno ant kito. Apkepkite iš visų pusių ant didelės kaitos, taip susidarys graži plutelė. Apkeptą mėsą dedame į troškintuvą.
Kitoje keptuvėje išlydome sviestą ir sudedame smulkiai supjaustytą svogūną ir apkepinam iki gelsvumo. Sudedam česnaką ir pakepam dar kelias min. Sudedam į troškintuvą.
Į troškintuvą supilame sultinį, sudedam pasmulkintas džiovintas slyvas ir troškiname apie 1,5 val ant mažos ugnies vis pamaišant. Bulves supjaustome didesniais gabalėliais. Sudedame į troškinį. Pabarstom pipirais, sudedam pomidorų pastą, išmaišome ir dar troškiname apie 30 min. arba kol bulvės ir mėsa tampa minkštutėlės.
Skanaus!
P.S. Oi visai pamiršau, kad mano blogui jau 3-eji. Ačiū visiems, kurie skaito, komentuoja. Vaišinkitės troškiniu. Vakare pabandysiu ką nors saldaus iškept ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą